Hju Lori ušao u Ginisovu knjigu rekorda

0
Britanski glumac Hju Lori osvojio je višemilionsku publiku širom planete ulogom čangrizavog i sarkastičnog doktora Hausa, a u kojoj meri se njegovo fenomenalno uživljavanje u ovaj lik isplatilo dokazuje i to što je oborio rekord kao Najgledanija televizijska o

Zahvaljujući liku ciničnog doktora Gregorija Hausa u američkoj medicinskoj seriji Dr. House, u poslednjem izdanju Ginisove knjige rekorda pedesetdvogodišnji Hju Lori proglašen je najgledanijim čovekom na televiziji. Ovom titulom Hju Lori je svrgnuo s trona Dejvida Haselhofa čiji je rekord bio neoboriv dugi niz godina.

Inače, serija Dr. House trenutno je najpopularnija na televiziji, a gleda je sveukupno 81.8 miliona ljudi u 66 zemalja sveta, dok za njom sledi CSI: Miami sa 73.8 miliona gledalaca širom planete.

Pored postignutog rekorda, Lori trenutno zarađuje 250 000 funti po epizodi, što ga čini najplaćenijim glumcem na malim ekranima. Donedavno je taj superlativ pripadao Čarliju Šinu koji je zahvaljujući čestim ispadima u medijima, izbačen je iz ekipe serije Dva i po čoveka, a na njegovo mesto došao je Ešton Kučer.

Hju Lori je za svoju interpretaciju doktora Hausa osvojio i dva Zlatna globusa, a u maju je nagovestio da bi nakon osam godina snimanja, sledeća sezona serije mogla da bude i poslednja, naročito što je ovaj posao počeo direktno da se odražava na njegov privatni život.

- Snimanje televizijske serije koja se emituje jednom nedeljno jeste kao da se pridružite mornarici i s njom svake godine na deset meseci otputujete na drugu stranu sveta – izjavio je šarmantni glumac.

makonda-tracker