da li ste znali?

NAJOMRAŽENIJU PRINCEZU PRATILE SU TURBULENTNE PRIČE: Sara Ferguson je kraljevsku porodicu obrukala više od svih!

0

Princ Endrju i njegova bivša supruga Sara Ferguson upoznali su se kada su bili deca.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ako ste do sada mislili da je Megan Markl najbuntovnija vojvotkinja u istoriji britanske kraljevske porodice, prevarili ste se. Žena koja je uspela da osramoti kraljevsku porodicu i koju ni jedan skandal nije zaobišao je definitivno Sara Ferguson.

 

Sara Ferguson (59) crvenokosa britanska televizijska voditeljka koja je svetsku slavu stekla brakom s članom kraljevske porodice - sinom kraljice Elizabete, princom Endrjuom.

 

Princ Endrju i njegova bivša supruga Sara Ferguson upoznali su se kada su bili deca. Rođena kao deo aristokratije, Sara je bila deo britanske kraljevske porodice dok je odrastala. U svojoj autobiografiji navela je pojedinosti iz života koje, između ostalog, uključuju i princa Endrjua, a sve to dok su bili veoma mali. Godine 1985. Sara je na zabavi u zamku srela svog drugara iz detinjstva i iste te nedelje, romansa sa kraljičinim sinom se rasplamsala.

 

Ubrzo nakon zaljubljivanja, Sara i Endrju su objavili veridbu. On je sam dizajnirao njen verenički prsten koji je ukrasio rubinima kako bi se slagali s vatrenom kosom njegove izabranice.

 

1986., lepa Sara udala se za princa, koji je tada bio četvrti u redu nasleđivanja prestolja Velike Britanije. "Devojka iz komšiluka" postala je vojvotkinja i tada se život u kraljevskoj porodici drastično menja.

 

Vesela Sara, postala je senzacija u britanskim medijima, često su je poredili sa princezom Dajanom i nazivali je princezom "iz naroda".

 

Ipak, bajka nije dugo potrajala jer je novopečena vojvotkinja od Jorka odmah postala meta zlih jezika, ali i atentata. Na njihovom kraljevskom obilasku Kanade 1988., Saru je fizički napao mladić koji se protivio instituciji monarhije i zadao joj lakše telesne povrede.

 

Napad je bio stresan za mladi kraljevski par jer je Sara u tom trenutku bila trudna. Srećom, dete nije bilo povređeno, pa je 1988. na svet došla njihova prva princeza, Beatris. I tu se za Saru sve promenilo.

 

Nastavak na sledećoj strani!

makonda-tracker