Srna Lango i Aleksa Jelić: Podrška Paradi ponosa

10
Glumica i muzičar uputili su otvorena pisma kojim su izrazili svoju podršku LGBT populaciji i predstojećoj Paradi ponosa koja treba da se održi 2. oktobra

U pismu čiji je naslov Strahom protiv istine glumica Srna Lango kaže:

- Ništa se kroz istoriju ovde, u našoj napaćenoj i vazda neshvaćenoj Matici, nije primilo kao strah. Strah od osvajača i dođoša, strah od lošeg, strah od dobrog, strah od novog, strah od drugačijeg, od tuđeg, strah od sebe...Strah, strah, strah. Strah od Istine.

Veliki je i nesalomiv strah u Srbalja. Toliki, da i ono malo pismenog naroda kojim se možemo podičiti, često zaboravi i svoju i istoriju čovečanstva uopšte...Mnogo je tih, protiv kojih ste tako srčano, slavljeno! Osvajali su zemlje - čitava carstva, pisali pesme, nosili krune i zidali Svet...

Da li vi razumete da je LGBT populacije, kako to danas zovemo, bilo od kada je sveta i veka? Da li vi shvatate da to, majke mi, nije posledica, ni Hladnog rata iz prošlog veka, ni mrskog neprijatelja preko okeana iz ovog, ni zlog komšije Milenka, ni veštice sa livade pod Avalom? Verovali ili ne, čak ni onih koji se drznu da veruju u drugog boga, ili ni u jednog....Mislim, stvarno....šta nije jasno?!

LGBT nisu isto što i pedofili!

LGBT nisu rešili da podriju svetski poredak iz dosade.

LGBT su jednako dobri, loši, pametni ili glupi. Duhoviti ili neduhoviti, talentovani ili netalentovani, koliko i heteroseksualci.

Biti LGBT se tiče isključivo seksualnog opredeljenja i ne govori ništa drugo o toj osobi.

LGBT ima ideju da kroz demonstriranje svog postojanja, izbori pravo na miran život, na posao , na hodanje ulicom, na sebe!

LGBT nema tajni plan da vas natera da budete LGBT.

LGBT prava ne umanjuju naša.

Čega se bojite? Šta vas vređa? I, šta je to što će poremetiti vaš, inače harmoničan,skoro pa savršen hetero život? Zaljubiće vam se žena u devojku sa parade? Vi u muškarca iz trećeg reda? Šta? Znam da glupo zvuči, al' recite mi vi nešto pametnije?!

Ili vas prosto vređa činjenica da je LGBT rešena da se izbori za život bez straha, u kojem ćete vi i dalje biti? – piše Srna Lango.

Aleksa Jelić u svom pismo poziva vlast da uhapsio sve huligane:

- Tužno je znati da u 21. veku i dalje postoje oni koji ne razumeju ljudske različitosti, ljudske potrebe. Na žalost, Srbija je i dalje među retkim zemljama na svetu gde biti gej je mnogo veći problem od realnih problema koji nas okružuju.

Zato, SVI - od običnog građanina do predsednika države - izađite na ulice 2. oktobra 2011.godine i dajte podršku svima onima koji će se tog dana boriti za slobodu govora, slobodu mišljenja, slobodu seksualnog opredeljenja.

Moja poruka Ministarstvu republike Srbije glasi: uhapsiti SVE huligane, sve dveri (pardon zveri, sličan je naziv), pa pravac Bor i Majdanpek i tako godinama. Kamen po kamen, tako da i mi obični građani možemo imati neke koristi od njih! – smatra Jelić.

 

 

makonda-tracker