sećanje

"TAKAV JE BIO ČOVEK": Zvezda "Južnog vetra" otkrio NEVEROVATAN podatak o Nebojši Glogovcu

0

Mladi glumac se prisetio preminulog kolege i otkrio na koji način mu je svojevremeno pomogao u nevolji...

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Miloš Petrović Trojpec je imao jednu od najzapaženijih uloga u filmu "Južni vetar". On je tokom snimanja ovog filma postao blizak sa pokojnim glumcem Nebojšom Glogovcem, a priseća ga se sa velikim poštovanjem.

 

Trojpec je progovorio o svojim uspomenama sa plemenitim Glogovcem.

 

"Kad god se pomene njegovo ime, kao da me neko udari u stomak. Bilo je nezaboravno iskustvo raditi s njim i zahvalan sam Bogu što sam imao priliku da ugrabim tih 15 snimajućih dana pored takve ljudske, ali i glumačke veličine. Žao mi je što je otišao, pre svega najveći gubitak ima njegova porodica, ali isto toliko i cela Srbija, zato što ga više nećemo videti ni u jednoj ulozi. On je bio moj uzor i na sceni i van nje i neko na koga sam se ugledao. Sad negde uviđam da sam počastvovan što sam igrao sa njim i delio scene, bukvalno smo se tako sprijateljili i bili bliski na kraju tog snimanja, da smo se dopisivali par dana pre nego što je umro. Uvek je bio dobar lik, veliki čovek", prisetio se Trojpec.

 

 

"Imao sam u tom trenutku problem, nisam imao agenciju u kojoj sam prijavljen i produkcija nije imala kako da mi uplati honorar. Bio je kraj godine i sve kolege već su imale svoje agencije. Pokušao sam na deset strana, kod bližih kolega i prijatelja, i nisam uspeo nikako. Poslednji snimajući dan radili smo onu čuvenu scenu u igraonici gde mučimo Bugarina, bilo je negde oko četiri ujutru, on je sedeo, već smo bili umorni. Naiđe producentkinja i pita me šta je s agencijom, daj da to sredimo, ja kažem, stvarno nemam koga da nađem. Nebojša je sedeo u stolici, bio je na telefonu, i samo je digao pogled i rekao: „Trojpec? U čemu je problem?” Ja sam rekao - ma, ništa, ali je on insistirao i preko producentkinje saznao u čemu je stvar. Nakon toga samo je rekao: „Koliko para treba? ‘Ajde, bre, nemojte da me zezate. Uplati mu preko mene, imaš tamo podatke i odmah završi to, a ja ću mu dati novac.” Ja sam se cimao dve nedelje da nađem nekoga i uvek je bio neki problem, ali ta njegova spontanost - on uopšte nije morao to da uradi, nisam mu ni tražio niti bi mi ikad palo na pamet. On je to prosto načuo u prolazu i zainteresovao se i rešio odmah da reaguje. Takav je bio čovek", otkrio je glumac.

 

1 / 3 Foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

 

makonda-tracker