Mič Vajnhaus: Preklinjao sam Blejka da prestane da ubija Ejmi

0
Otac soul dive Ejmi Vajhaus krivi njenog bivšeg supruga Blejka Fildera Sivila što ju je uveo u svet droge, ali veruje da je za svoj prerani odlazak na drugi svet zaslužna sama pevačica

Nekadašnji taksista Mič Vajnhaus tvrdi da je pokušao da učini sve da okonča burnu i drogama prožetu romansu koju je njegova ćerka Ejmi Vajnhaus imala sa svojim suprugom Blejkom Filderom Sivilom.

- Sve mi se bilo smučilo i učinio sam sve što je bilo u mojoj moći da se njihova veza prekine. Međutim, Ejmi je volela Blejka. Kada sam otkrio da se se zajedno drogiraju preklinjao sam ga Ostavi moju ćerku na miru! Ubijaš mi ćerku! – ispričao je ožalošćeni otac.

Bez obzira na ogorčenost koju oseća prema bivšem zetu, Mič je svestan toga da Blejk ne može biti krivac za to što je Ejmi, pokušavajući da se pročisti od alkohola, u julu neočekivano preminula u svom stanu.

- Krivim ga za mnogo toga. On ju je izveo na put teških droga. No, njena smrt jeste jedna užasna tragedija. Sama je odgovorna za to što ju je snašlo. Upozorili su je da do toga može da dođe ukoliko reši da se skida sa alkohola bez intervencije medicinskih stručnjaka. Jeste je Blejk uveo u svet droge, ali ne mogu da ga krivim za njenu smrt – smatra Vajnhaus.

On se takođe prisetio strašnog dana kada je shvatio da Blejk zapravo uživa u tome što je ovisnik.

- Jednom su otišli na jedno ostrvo helikopterom. Inače, tamo je jedino moglo da se stigne kada je oseka. Pomislio sam da nema šanse da tamo pronađu drogu, ali je Blejk nagovorio jednog ribara da im donese određenu količinu svojim čamcem. Kada su se vratili sa ostrva, Blejk mi je rekao Meni je super što sam zavistan. Volim da budem na drogama. Nemam nameru da se skidam s droga. U tom trenutku sam tek shvatio u kolikom smo problemu. Ejmi je govorila da ona ne može da nastavi više tako, ali njen muž nije želeo da prestane – ispričao je Mič.

makonda-tracker