ISKRENO O SVEMU

LJUBOMIR BANDOVIĆ OTKRIO DETALJ ZA KOJI NIKO NIJE ZNAO: Ovu činjenicu glumac je MORAO da sakrije na prijemnom ISPITU!

0

Ljubomir Bandović prvi put je javno progovorio o nekim detaljima svog života koje do sada nismo o njemu znali

foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić


Omiljeni glumac čitave nacije, čovek koji nam izmami osmeh čim se pojavi, višestruko talentovan i priznat i od svojih kolega kao veoma kvalitetan, prvi put javno govori o nekim detaljima svog života koje do sada nismo o njemu znali.

 

- Baveći se 5 godina amaterski glumom, scenu sam osećao kao svoju, i tako sam se na prvoj godini akademije i ponašao. "Bolji" sam bio na sceni, pa negde je i danas tako osećam, nego u životu. Scena je izvesnija nego život. Imitacija mi je oduvek "dobro išla"! Na hodnicima sam okupljao ljude, plenio. Imali smo zadatak da nedeljno spremimo po devet imitacija. Prof. Vlada Jeftović je meni obično samo jednu prihvatao kao dobru. Bio sam konsterniran, iznenađen! Profesor je odlučio da me nečemu nauči, bez obzira na pohvale drugih. Tada je stavio pod znak pitanja sve u sebi i ono što sam mislio da sam osvojio. Shvatio sam da čovek tek kada ima potrebu on pali sve motore. Izgubio sam tlo pod nogama, a profesor me je tada naučio da je svaka nova uloga kao prva, da ne smem da se podrazumevam i da će u karijeri biti momenata manjka samopouzdanja. Tada sam naučio kako se preskaču prepreke i vraća samopouzdanje. Na tom kolokvijumu druge godine prišao mi je Dragan Gagi Jovanović i znao sam da sam se vratio i da ću sav trud i muku rada umeti da cenim. Prof. Jeftović je pravio on nas ljude koji će se baviti glumom, a ne glumce. Umeo je na duhovit način da kod nas i privatne stvari popravlja. Voleo sam da pametujem na času a bio sam najmlađi u klasi te je profesor umeo da mi kaže da izađem napolje, da se umijem i vratim. To su bile lekcije za ceo život. Pred kraj života rekao je da smo izrasli u ono za šta smo pokazivali potencijal kao klinci - ispričao je Bandović u emisiji Iskreno sa Aleksandrom Simić.

 

foto: Vladimir Šporčić

Kaže da ne voli ljude koji nemaju mere, koji mu ne dozvoljavaju da pojede do kraja svoju supu u restoranu pa da mirno priđu. Takođe, ne voli kada ga na ulici oslove imenom lika koji igra u nekom filmu ili seriji.

 

I on kao i svi mi ima svoje loše dane mada kaže da je "sa sobom odavno na ti", da je upoznao sebe i postao umeren u mnogim stvarima.

 

- Kad mi ne ide umem da izmislim melodiju i pesmu koju pevam ceo dan . I gluma je sugestija ! Sebi umem da zamerim i što ne znam da sviram nijedan instrument, mada dobro pevam kao i većina Vranjanaca. Jedno mi je najteže - da oprostim sebi kada nekog razočaram - iskren je Bandović.

 

Glumac prvi put voditeljki Aleksandri Simić otkriva da je na prijemnom za akademiju morao da sakrije činjenicu da ne čuje dobro na levo uho, a kasnije mu je profesor i priznao da ga ne bi verovatno primio na klasu da je znao, s obzirom na to da se mnogi nervni centri važni za glumu, upravo nalaze u uhu.

 

Danas je Bandović ostvaren glumac koji poštuje svaki glumački zadatak.

 

Smatra da stav u životu ne postoji! Mišljenje se menja i proces nikad nije gotov, a utakmica još uvek traje. Za njega poraz nije apokalipsa, a pobeda nije Olimp. Kaže i da bez svega možemo ali jedni bez drugih ne. Zaključuje rečenicom da svi moramo razmišljati ko smo zapravo i da za to nemamo izgovore.

 

 

makonda-tracker