Oliver Dragojević: Spokoj je u velikoj porodici

4
Sreća i radost obasjali su familiju slavnog pevača Olivera Dragojevića jer će pored Duje uskoro dobiti još dvojicu unuka, a nezaboravne trenutke na moru provodi i kraj sinova svog nećaka Petra
foto: Livio Andrijić
foto: Livio Andrijić

Legendarni pevač Oliver Dragojević (63) letnje mesece provodi na Korčuli gde boravi sa svojom porodicom, ali i članovima šire familije koji mu svaki dan čine nezaboravnim. Slavni hrvatski muzičar i njegova supruga Vesna presrećni su što je s njima neprestano unuk Duje (4) koji je veoma zainteresovan za muziku iako Oliverovi naslednici Dino (35), Damir (32) i Davor (32) nikada nisu pokazivali takve sklonosti.

- Duje je zlato dedino. Jedini je unuk uvek u centru naše pažnje. Još je premalen da bi mogao reći koliko ga zanima muzika, ali kad god dođe kod nas, lupeta po instrumentima. Prstićima nabada po gitari, voli kada mu pustim neke veselije pesme poput Morskog vuka i tada mi uvek pokaže kako zna i da pleše. Ja sam neretko zadužen za igru i šetnje, a Vesna je ta koja se specijalizovala za ostalo, pa i za kupovinu poklona - iskreno kaže popularni muzičar o detetu svog najstarijeg sina Dine koji sa suprugom Nevenom treba da dobije blizance krajem godine, dok njegov sin Damir na jesen uveliko planira venčanje, čemu se od sveg srca veseli i životna saputnica slavnog pevača.

- Nevena je u drugom stanju i odlično se oseća. Ide na preglede i za sada je sve u najboljem redu. Nosi dvojicu dečaka i nikako da ta devojčica dođe Dragojevićevima – našalila se srećna baka koja sa suprugom i porodicom odmor tradicionalno provodi u Veloj Luci na Korčuli. Ponekad im se pridruži i Oliverov nećak Petar Dragojević (32) koji od februara već drugi put uživa u čarima roditeljstva jer je nakon sina Davida (3) dobio još jednog naslednika kome su on i supruga Andrea dali ime Emanuel.

- David je radoznao, vrlo živahan, sve priča i zna, čak je pomalo i tvrdoglav, a obožava priče i pesme. Emanuel je pak veselo i mirnije dete. Tek ima šest meseci, a najviše se raduje kada vidi starijeg brata pa se smeje i guguće. David voli da ga počupa i uštine, ali ga najčešće ljubi i tepa mu. Za sada mi se čini da je David živahan i tvrdoglav na mene i suprugu, a za Emanuela još ne znam – kaže Petar i otkriva koliko je vezan za svog strica.

- To što sam Oliverov nećak jako mi je pomoglo jer bez njegovog mišljenja ne bih snimio ni jednu pesmu. Ali, s obzirom na to kakvi su ljudi, prezime mi je često odmagalo jer me ljudi uvek upoređuju s njim, mada želim da budem svoj, a Oliver je jedan jedini. Mi Dragojevići često se međusobno družimo, volimo da igramo fudbal, ali leti to doduše malo ređe radimo zbog posla. Sada s nestrpljenjem očekujemo skorašnje venčanje Oliverovog sina Damira i njegove izabranice Vande – prepričava Petar.

Ksenija Konić

makonda-tracker