jasan stav

"NEMAM LJUBAVNICU, OŽENJEN SAM ISTOM ŽENOM DVADESET GODINA": Popularni glumac iskreno o životu i ponudi koju je odbio

0

Vladan Savić ima dvojicu sinova, a mlađi je krenuo njegovim stopama

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Popularni glumac Vladan Savić koji je osvojio simpatije publike ulogom Ivana Ožegovića u seriji "Igra sudbine", sada govori o svom poslu pred kamerama, kao i životnim navikama.

 

"Neretko već u pola osam mi smo u kostimima, našminkani i počinjemo da glumimo pred kamerama. A prethodne večeri smo završili predstavu u pozorištu oko pola jedanaest, pa se po protokolu popije i piće sa kolegama posle. Snimati 12 sati dnevno je naporno, ali smo mi glumci veoma zahvalni kada dobijemo ulogu i ne zanovetamo mnogo. Najčešće drugi odlučuju o količini našeg posla, pa znamo da cenimo kada se to desi", iskreno je priznao glumac.

 

O njegovom privatnom životu se malo zna, jer intimu čuva za sebe.

 

"Što se tiče mog privatnog života, nema tu ničeg spektakularnog da bih bio često u novinama. Nisam sklon skandalima, nemam ljubavnicu, sinovi mi se ne drogiraju, oženjen sam istom ženom skoro dvadeset godina. Možda je zanimljivo to što sam bio sportski pilot i što sam nagrađivani tekstopisac velikog broja pesama za koje mnogi ne znaju da sam ih ja napisao. Iako sam uglavnom pisao rok i pop pesme, pomenuću samo jedan narodnjak, a to je “Opa, opa”, koji je pevao legendarni Luis", otkrio je Vladan i za kraj dodao da je njegov mlađi sin odustao od bavljenja glumom.

 

foto: Youtube Printscreen

"Mlađi sin Filip je već igrao zapaženu ulogu u mjuziklu, dok je nije prerastao. Na njegovu veliku žalost. I bio vrlo uspešan. Sad pohađa, po meni, najbolju glumačku školu. Stariji, Marko, nije u toj priči, ali je veliki poznavalac pozorišta i najbolji kritičar. Obojica su, takoreći, odrasli u pozorištu i formirali izuzetan ukus", zaključio je Vladan.

 

On se osvrnuo na sve veću pojavu privatnih fakultetu za glumu i mladih glumaca koji iste završavaju.

 

"U vreme mog studiranja, davnih osamdesetih, fakultete na kojima se učilo glumi mogli smo da izbrojimo na prste jedne ruke. I to na nivou Jugoslavije. Danas je to sasvim drugačije i ja sam vrlo protiv takozvanih garažnih "keš end keri" fakulteta. Ne toliko što, po mom mišljenju, ne pružaju odgovarajuće znanje i vežbu svojim studentima, već ih primaju na studiranje bez rigorozne provere talenta i tako ih unesrećuju i dovode u zabludu da su nešto što nisu. Imao sam čak i ponudu da predajem glumu na jednom od njih, ali sam to odbio", iskreno kaže Vladan.

 

 

 

 

 

makonda-tracker