GRAĐANI SE DOSETILI

NJEGOVE PESME I DALJE SE PEVAJU: Dobrivoje Topalović dobija ulicu u svom rodnom gradu?

0

Građani Čačka pokrenuli su inicijativu da se jedna od ulica u njihovom gradu nazove imenom nedavno preminulog pevača Dobrivoja Topalovića Topalka.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Legenda narodne muzike Dobrivoje Topalović Topalko, koji je nedavno preminuo nakon kraće i teže bolesti, bio je poštovan i slušan na prostoru cele bivše Jugoslavije.

Posebno je bio omiljen u Čačku, gde je rođen i gde je proveo svoje poslednje dane, pa su se njegovi sugrađani organizovali i pokrenuli inicijativu kojom se predlaže da ovaj grad dobije ulicu koja će nositi njegovo ime.

- Sakupilo se mnogo poštovalaca Topalovićeve muzike, koji su napisali zahtev i predali ga u opštinu, i sada se čeka odobrenje. Budući da je ceo Čačak obožavao Topalovića jer je uvek pozitivno govorio o svom gradu, nema sumnje da će čitav proces ubrzo biti gotov. On je bio organizator mnogih humanitarnih koncerata na kojima su pevali brojni pevači, a više puta je učestvovao u raznim akcijama - ispričao je dobro upućen izvor za Nova.rs.

Saznanja pomenutog portala potvrdio je Dobrivojev veliki prijatelj, harmonikaš Miša Mijatović.

- Tačno je da je pokrenuta inicijativa građana. Ako je neko to zaslužio, onda je to naš Dobrivoje Topalović. Pored toga što je bio dobar čovek i muzičar, mnogo je bio vezan za svoj rodni kraj i nikada ga se nije stideo. I ja ću se angažovati da se procedura ubrza ukoliko bude bilo potrebno - ispričao je harmonikaš za Nova.rs.

makonda-tracker