životna priča

TRAGEDIJA JOJ JE PROMENILA ŽIVOT: Češka misica je nakon nje pronašla veliku ljubav! (FOTO)

0

Nakon završene srednje skole počela je da studira u Ostavi. 1995 godine postala je Mis Češke za prestižno takmičenje Elite Model Look.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Nekadašnji češki supermodel Petra Nemcova rođena je 24.06.1979. godine u češkoj Karvini od majke Božene i oca Oldriča. Odrasla je u Pragu gde ju je primetio lovac na talente, te je vrlo brzo ušla u svet modelinga.

 

Nakon završene srednje skole počela je da studira u Ostavi. 1995 godine postala je Mis Češke za prestižno takmičenje Elite Model Look.

 

Ubrzo je stigla do prestonice mode, te je u Milanu osvajala modne piste. Nosila je modele poznatih brendova, a njeno lice krasilo je naslovnice prestižnih modnih magazina, kao što su Elle,Cosmopolitan,Vegas,FHM..

 

Međutim, njen privatni život obeležila je jedna tragedija, te joj se život potpuno promenio posle 26. decembra 2004. godine. Bila je zaljubljena " do ušiju" u osam godina starijeg britanskog fotografa Sajmona Ejtlija, pred čijim je objektivom pozirala nekoliko puta.

 

Srećni par je odlučio spakuje kofere i otputuje na Tajland u Kao Laku, egzotičnu destinaciju gde ju je i zaprosio. Tokom odmora su počeli i sa planovima za venčanje, a slavna manekenka je na Božić pričala sa Sajmonovim roditeljima, rekavši im da sija od sreće.

 

Međutim, u jednom trenutku sve se srušilo. Iznenada je počeo zemljotres koji je uzrokovao cunami. Bio je to jedan od najjačih i najrazornijih cunamija u novijoj istoriji, a uzrokovao ga je snažan zemljotres u Indijskom okeanu. Pogodio je 14 zemalja i odneo 230.000 života.

 

Talas je nju i Sajmona izbacio iz hotela. Gola, s povređenom karlicom i višestrukim unutrašnjim povredama, Petra je uspela da se popne na palmu, na kojoj je provela osam sati dok je nisu spasli helikopterom.

 

"Vratili smo se u svoju sobu u bungalovu nakon duge šetnje po plaži. Sve je bilo predivno, jedino smo primetili da se voda dosta povukla s plaže i to nam je bilo čudno – ispričala je Nemcova pre dve godine.

 

Nakon toga je čula urlike s plaže, pogledala je kroz prozor i ugledala, kaže, ‘veliki vodeni zid’, koji je istog trenutka potopio njihov bungalov, razbio sve prozore i razdvojio nju i Simona.

 

Nastavak na sledećoj strani!

 

makonda-tracker