Penelope Kruz stigla u Sarajevo

0
Španska oskarovka Penelope Cruz stigla je danas u Sarajevo gde će u narednim danima snimati film Venuto al mondo

Lepa Penelope Kruz u glavni grad Bosne i Hercegovine stigla je nekoliko minuta iza 12 sati komercijalnim letom iz Minhena, što je uobičajena ruta za holivudske zvezde koje dolaze u Sarajevo, prenosi portal Sarajevo-x.com.

Iako je njen dolazak organizovan u najvećoj tajnosti, informacija je procurela u javnost, izazvavši pravu euforiju među novinarima koji su odlučili da Penelope sačekaju ispred sarajevskog aerodroma. Međutim, premda im je rečeno da će moći da fotografišu slavnu glumicu, ona je, ipak, izašla na drugi izlaz.

Jedna od najslavnijih glumica današnjice tumači glavnu ulogu u ostvarenju Venuto al mondo, italijanskog reditelja Serđa Kastelita. Film je baziran na romanu italijanske spisateljice i Kastelitove supruge, Margaret Macantini. Priča je vezana za rat u Bosni i Hercegovini, a Penelope glumi udovicu Đemu, koja nakon rata dolazi u Sarajevu kako bi svom sinu Pjetru pokazala mesto u kojem je rođen njegov otac.

- Ne sviđaju mi se ratne priče, jer nasilje na ekranu nikada nije dovoljno stvarno, a ova priča je zaista bolna. Zahvaljujući toj knjizi, možete da osetite miris rata, strah i očaj, kao da ga sami proživljavate. Roman Venuto al mondo me je naučio više o ratu nego bilo koja druga knjiga. Mislim da će uloga Đeme biti jedna od najvažnijih u mom životu – ispričala je nedavno Penelope Cruz.

makonda-tracker