svetska slava

MESEC DANA NAKON RASKIDA BIO JE VEREN ZA DRUGU: Tuga i bol navele su ADEL da napravi ogroman uspeh u karijeri! (FOTO)

0

Verovala je u svoje snove, a sa ove distance nemile životne situacija su joj pomogle da shvati koliko vredi

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Adele Lori Atkins je rođena u Totenhemu, u Londonu. Njena majka, Peni Atkins je poreklom Engleskinja, a otac, Mark Evans je Velšanin. Mark je napustio svoju porodicu kada je Adele imala samo 2 godine, nakon čega je brigu o njoj preuzela njena majka, u potpunosti.

 

Adele je počela da peva kada je imala samo četiri godine. Kako je odrastala sve više vremena je provodila baveći se muzikom.

 

Adele je maturirala 2006. godine, završivši Brit školu za „Umetnost i tehnologiju“ u Krojdonu. Školu je pohađala uz Džesi Džej i Leonu Lujis, koje su danas poznate pevačice takođe. Danas Adele gleda na školu kao na mesto gde je izbrusila svoj talenata.

 

Četiri meseca posle mature, njene tri demo pesme su objavljene na MySpace platformi nakon čega ju je direktor XL Recordingsa, Ričard Rasel, pozvao na sastanak gde je potpisala i ugovor za tu izdavačku kuću.

 

U junu 2007. godine, pevačica se prvi put pojavila na televiziji u emisiji „Later…with Jools Holland“, gde je izvela pesmu „Daydreamer“. Par meseci kasnije, izdala je svoju prvu pesmu „Hometown Glory“.

 

Ljubavni brodolom i uspon karijere


Širom sveta je postala popularna zbog albuma pod nazivom "19" koji je dospeo na prvo mesto britanske muzičke lestvice. Nakon ovog albuma usledio je još jedan pod nazvan "21".


Za uspeh je, kako kaže, zahvalna ljubavnom brodolomu koji joj se dogodio. Inspiraciju za pisanje pesama pronašla je u bivšem dečku. Njeni tekstovi ispunjeni su tugom i besom. Jednom prilikom je rekla da tužni događaji iz nje izvuku ono najkreativnije.

 

2009. godine Adel je upoznala fotografa Aleksa, sa kojim je započela vezu. S obzirom da privatni život krije od javnosti, detalji veze nisu poznati, ali bliski prijatelji su govorili, u više navrata, da ta veza nije bila zdrava. Da je on bio loš prema njoj i da ljubav sa njegove strane nisu videli.

 

Aleks je okončao tu vezu, a da stvari budu bolnije po Adel, nakon mesec dana od raskida bio je veren sa drugom devojkom.

 

Ovo je slomilo njeno srce na komade, ali zahvaljujući tom udarcu nastala je pesma "Neko kao ti", koja je postala veliki hit, ako i ceo album pod nazivom "21".

 

Nastavak na sledećoj strani!

foto: Profimedia

"Bila sam potpuno slomljena dok sam pisala pesme za ovaj album. Dešavalo se da popijem i po 2 flaše vina. Plakala sam danima".

 

"On je bio moja srodna duša. Imali smo sve i na svim nivoima smo bili par. Završavali smo jedno drugome rečenice, samo pogledom u moje oči znao je kako se osećam, voleli smo iste stvari, mrzeli smo iste stvari, kada je on bio hrabar bila sam i ja, kada je on bio slab bila sam i ja... Skoro kao blizanci. Mislim da se retko nalazi takvo ispunjenje u jednoj osobi. Verovatno ću za tim tragati u drugom muškarcu", rekla je tada ona.

 

Adel je priznala kako bi se vratila njemu iako je ponižavao i govorio kako nije dovoljno talentovana da bi uspela.

 

Nakon izlaska albuma za koje je rekla da je inspirisana upravo ljubavnim brodolomom, njen bivši dečko se pojavio i tražio procenat od prodaje, navodeći da to zaslužuje, jer da nije bilo njega, ne bi bilo ni pesama. Ova drama je okončana na sudu, u korist Adel.

 

Osim što se borila sa ljubavnom krizom, Adel je konstantno bila na meti medija i loših kritika zbog viška kilograma.

 

"Nisam opsednuta svojim izgledom, ne želim da budem mršavica. Mislim da je poenta biti zadovoljan sobom, kako god da izgledaš", govorila je pevačica.

 

Loše stvari su se samo nizale, pa je tako 2011. imala problema sa glasnim žicama i morala da otkaže sve koncerte. Posle 7 nedelja se oporavila i nastavila sa muzičkom karijerom.

 

Nastavak na sledećoj strani!

foto: Profimedia

2012. osvojila je 6 Gremi nagrada. Od tog trenutka, za nju, sve kreće uzlaznom putanjom, od karijere do privatnog života.

 

Vezu sa biznismenom Sajmonom Konekijem započela je 2011. godine, a sledeće godine su objavili da očekuju dete. Anđelo je rođen u oktobru 2012. godine.

 

Iako je on nešto najlepše što joj se dogodilo u životu, prema njenim rečima, nakon porođaja se suočila sa depresijom. U intervjuu za "Vanity fair" je rekla:

 

"Osećala sam se jako loše u tom periodu, osećala sam kao da sam donela najgoru odluku u životu. Osećala sam ljubav prema svom detetu, ali me je strah od roditeljstva paralisao", priznala je pevačica.

 

2016. je na tajnom venčanju izgovorila sudbonosno "DA", Sajmonu, ali ni ta bajka nije potrajala. Već 2019. njih dvoje su podneli papire za razvod. Detalji razvoda su strogo čuvani od javnosti.

 

Adel se povikla iz javnog života, a fanovi su bili zabrinuti da će zauvek odustati od karijere. Međutim, Adel se vratila i to gotovo neprepoznatljiva. Ona je liniju dovela do savršenstva i smršala gotovo 40 kilograma.

 

"Smršala sam, ne da bih izgledala bolje, već da bih bila zdrava za svog sina," objasila je ona svoju transformaciju.

 

foto: Profimedia

 

 

makonda-tracker