teška priča

LJUBAVNA PRIČA KOJA JE RASTUŽILA SVET: Meril Strip je na tragičan način izgubila prvog supruga i mnogo je propatila!

2

Glumica tokom svoje duge karijere nije imala skandale, a od 1978. je u braku s Donom Gamerom (73).

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Meri Luis Strip (Meril Strip) proslavila je 71. rođendan, a mnogi i danas prepričavaju njenu ljubavnu priču.

 

Glumica tokom svoje duge karijere nije imala skandale, a od 1978. je u braku s Donom Gamerom (73). Bračni par ima tri ćerke i sina i jako skladan brak, a pre njega Meril je imala još jednu veliku ljubav, kolegu Džona Kazalea, koji je preminuo 13. marta 1978. godine.

 

Glumio je u samo pet filmova u svojoj kratkoj karijeri i svih pet je dobilo nominaciju Oskar za najbolji film. Verovatno ga najbolje pamtite po ulozi jednog od braće Korelone (Fredo Korleone) iz legendarnog filma "Kum". Zaljubili su se na setu filma "Mera za meru" 1976. gofine, a njemu je godinu dana kasnije dijagnostikovan rak i preminuo je 1978. Meril je o njemu rekla:

 

"Bio je kao deo mog tela. Bilo mi je jako teško. Istovremeno mi je sve to pomoglo da složim neke stvari u glavi i shvatim šta je važno, a što potpuno nebitno."

 

Bili su zajedno u ordinaciji kad im je lekar saopštio da boluje od raka pluća u završnoj fazi i da više ništa ne mogu da učine za njega. Bolest se uveliko širila po celom telu.

 

foto: Profimedia

"Gde ćemo na večeru?", upitala ga je pred doktorom i pokazala da ne planira da odustane od života i nade.

 

"Moj voljeni je teško bolestan i s vremena na vreme je u bolnici, kao sad. Divno se brinu o njemu i ja dajem sve od sebe da ne smetam okolo kršeći ruke, ali konstantno brinem i konstantno se pretvaram da sam vedra, što me mentalno, fizički i emotivno iscrpljuje više nego bilo šta u mom životu", poverila se Strip u pismu koje je poslala svom profesoru drame sa Jejla.

 

 

Meril se do poslednjeg trenutka nije odvajala od njega. Zajedno su išli na sve preglede i tretmane, a nada je nije napuštala ni na sekund. Svu snagu svog duha uložila je u brigu o njemu tih meseci. Početkom marta je Džon Kazale primljen u bolnicu, a u noći 12. marta doktor je rekao Meril da je umro.

 

Kako pišu strani mediji, Meril se tada bacila na njegovo telo i svom snagom pesnicama udarala njegove grudi gušeći se u sopstvenim jecajima. A onda je u sekundi Džon poslednji put otvorio oči i slabim glasom rekao: "U redu je, Meril, u redu je". Sklopio je oči i umro.

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker