detalji o kojima se malo zna

TO JE BILO NEŠTO NAJSTRAŠNIJE ŠTO SAM VIDELA, SRCE MI JE KRVARILO: Čarlsa i Dajanu spojila je velika porodična TRAGEDIJA

1

I dok je sam princ Čarls ponosan na ime koje je njegov sin, princ Vilijam, odabrao za najmlađeg potomka, princa Luisa Artura Čarlsa, priča vezana za ime mališana krije povezanost s njihovom porodičnom istorijom i to ne baš svetlom.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Šuškanja o kraljevskoj porodici ne prestaju, a u fokusu je sada maleni princ Luis. Do novih informacija o napretku najmlađeg deteta princa Vilijama i vojvotkinje Kejt, mediji se bave njegovim imenom, zbog čega se već duže vreme nagađa da je ime Luis inspisano ujakom princa Čarlsa, Lordom Luisom Mountbatenom.

 

On je bio istaknuti časnik britanske Kraljevske mornarice, borio se u Prvom i Drugom svetskom ratu, a godine 1979. na njega je izvršen atentat koji su sproveli pripadnici IRA-e (Irske republikanske vojske).

 

Mountbaten je tada imao 79 godina, a bomba koja je eksplodirala na njegovom brodu nije ubila samo njega, već i njegovog unuka kao i još troje članova posade.

 

Smrt Lorda Luisa Mountbatena, pišu mediji, navodno je jako pogodila tada 29-godišnjeg princa Čarlsa koji je bio jako vezan za ujaka, a priča kaže, da je upravo tuga zbog smrti voljenog ujaka konačno zbližila princa Čarlsa i Dajanu.

O tome piše i u knjizi Endrju Morton "Diana: Her True Story".

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker