muza i inspiracija

SLAVNI MUZIČAR BIO JE OŽENJEN TRI PUTA, ALI JE NEPONOVLJIVA: Ljubav Pola i Linde Makartni oduševljava publiku!

0

Pol i Linda su se upoznali u jednom noćnom klubu 1967. godine i Pol je jednom prilikom rekao da je istog momenta osetio kako ga privlači.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Prošlo je skoro šezdeset godina od kada su nastali Bitlsi, bend i članovi se i dan danas smatraju najvećim svetskim muzičarima u istoriji. Ne samo da su pokrenuli revoluciju kada je moderna muzika u pitanju, nego se i dalje smatraju kao jedni od najvećih pokretača kada su stvaranje i zabava u pitanju. I kao takvi, voljeni bend iz Liverpula izgubio je slobodu i postao vlasništvo naroda. Pa se mi pitamo, da li je bilo moguće u takvoj atmosferi opstati u ljubavi kao što su to uradili Pol i Linda Makartni?

 

Čak i najmanji detalj koji je povezan sa ovim bendom mogao je i dan danas može biti prodat (čak je i njihova kosa bila prodavana na aukcijama?!), a njihov "privatan život" je bio jedino ono u čemu su imali tek nešto više kontrole.

 

Opšte je poznato da su jadna Sintija Lenon i njen sin sklonjeni od svetlosti reflektora, zbog toga što su smatrali da bi njena prisutnost pokvarila imidž članovima benda koje su predstavljali kao slobodne. Brajan Epštin, njihov menadžer, zabranio je Bitlsima da se javno zabavljaju sa devojkama, ali kasnije, oni su se protiv tog pravila pobunili i isterali svoje.

 

Bitlsi su živeli u ludo vreme, i posle dosta godina bez mira i tišine, godina stresa, kontraverzi i umora, turneja na koju su trebali da krenu 1966. godine je otkazana. Složili su se svi članovi da je s tim gotovo. Umesto toga, olučili su da se fokusiraju samo na pravljenje muzike i odmaranje. Ali već u sledećoj godini, Džon Lenon, Džordž Harison i Ringo Star su se našli u veo toksičnim vezama. Jedino Pol nije pronašao devojku ali to se ubrzo promenilo - pronašao je ljubav svog života - Lindu Istmen.

 

Linda je bila Amerikanka i bavila se fotografijom. U tom periodu fotografisala je rok bendove. Ne samo da je bila talentovana, već je bila jedna od prvih ženskih fotografa koji su zabeležili neke od najvećih muzičara tog vremena uključujući Stonse, Aretu Frenklin, Džimija Hendriksa i Boba Dilana.

 

Nastavak na sledećoj strani!

makonda-tracker