empatična

U NERVNOM RASTROJSTVU BACALA JE NAMEŠTAJ KROZ PROZOR: Iskra Brajović potresla publiku prizorom koji je videla!

1

Glumica je ovim primerom želela da ukaže ljudima da se osvrnu na one kojima je potrebna pomoć, bez trunke osuđivanja. 

foto: Instagram Printscreen
foto: Instagram Printscreen

Poznata glumica Iskra Brajović rešila je da sa pratiocima podeli potresnu situaciju koju je uočila u svom komšiluku, kako bi pokazala na delu nedostatak empatije i načela kojima bi trebalo da se vodi svaki čovek.

 

Ova priča uzdrmala je publiku, koja se složila sa njenim stavovima. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Iskra Brajović (@iskrabrajovic) on

"Večeras je u zgradi preko puta moje, sredovečna žena u donjem vešu bacala nameštaj kroz prozor, u vidno nervnom rastrojstvu. Ljudi su gledali sa podsmehom, a posle se razbežali kućama kao u vreme policijskog časa. Osim nas i još jednog momka, niko se nije zapitao treba li joj možda pomoći. Pozvali smo policiju, i svaka im čast na profesionalnosti. Odmah su došli i ženi pružili adekvatnu pomoć, a nama saopštili da je njoj umro muž pre samo nekoliko sati.

Kao neko ko voli životinje i ko pomaže istima kako zna i ume, ne mogu a da se ne zapitam - kada smo počeli, kao vrsta, da okrećemo glave od drugog čoveka u nevolji? Kako to da je jedina reakcija komšija bila "neka lujka baca stvari" a ne "možda neko u tom stanu trpi teško porodično nasilje" ili "žena je ostala bez muža, možda će pokušati da naudi sebi"...? Pomozimo uvek. Ne mora nešto veliko. Ne mora u novcu. Ponesite kese. Zadržite vrata mami s bebom. U malim stvarima rastemo kao ljudi." - poručila je Iskra Brajović.

 

 

makonda-tracker