tuga

"HLADNOKRVNO JE ISPALIO METAK U NJU": Poznati glumac Srđan Timarov doživeo je TRAGEDIJU, koja je rastužila celu Srbiju!

3

Veoma bolna tema za celu porodicu 

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Glumac Srđan Timarov je dobro poznat ljubiteljima filma i pozorišta u Srbiji. Svako će prepoznati upečatljivo lice i glas, kao i niz sjajnih uloga po kojima će zauvek ostati upamćen.

 

I pored činjenice da pretežno radi u pozorištu, lik Koste kog je glumio u "Montevideu" je nasmejao gledaoce do suza. Oštre zamerke na račun mladih fudbalera Kraljevine Jugoslavije, izrečene jakim vojvođanskim naglaskom su neke od najupečatljivijih scena tog filma.

 

Ipak, malo ko zna da je njegov život obeležila jeziva tragedija, koja je potresla Jugoslaviju i celu domaću javnost.

 

Majka našeg proslavljenog glumca je bila Klara Mandić, čuvena političarka i stomatolog koja je brutalno ubijena 9. maja 2001. godine. U zapaljenom stanu, u kom je podmetnut požar da bi bili sakriveni tragovi, pronađeno je njeno telo sa ranom od metka na potiljku.

 

Ubica se podrobno pripremao za zločin, pa je ispred njenog stana na Bežanijskoj kosi danima bacao petarde da bi navikao komšije na zvuk pucnjave.

 

Pošto je pozvonio na Klarina vrata, napadač je hladnokrvno ispalio metak u nju, a zatim je izvršio premetačinu po stanu. Uzeo joj je mobilni telefon, pištolj i bundu. Ono što je začudilo policiju je da sa njenog tela nije skinut nakit. Ubica se potom vratio do svog automobila, uzeo kanister sa benzinom i zapalio stan, najverovatnije da bi prikrio tragove zločina.

 

Nastavak na sledećoj strani!

makonda-tracker