malo poznati detalji

RADILA JE U BUTIKU KADA JU JE KUSTURICA OTKRIO: Postala je glumica IGROM SUDBINE, a danas je jedna od OMILJENIH

3

Retko ko zna na koji način je, i pre nego što je odabrala svoj poziv, dospela na filmsko platno

foto: Instagram
foto: Instagram

Šarmantna Jelena Jovičić diplomirala je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu pre skoro dve decenije, ali retko ko zna na koji način je, i pre nego što je odabrala svoj poziv, dospela na filmsko platno.

 

Naime, sudbina joj je odredila ulazak u glumačke vode, a način na koji je dobila svoju prvu filmsku ulogu donekle liči na holivudski scenario.

 

- Jednog dana došla sam u butik u kom sam radila, ugledala ogromnu gužvu i čula da Kusturica snima film. Dok sam stajala ispred i pušila, prišao mi je njegov asistent i ponudio mesto statiste. Odbila sam, pa se on posle pola sata vratio i ponudio mi epizodnu ulogu. Našminkali su me, ubacili u neku prikolicu i rekli: "Akcija!" Tako se desilo da s Kusturicom provedem čitavih šest meseci snimajući film "Crna mačka, beli mačor" i da zahvaljujući tom genijalnom reditelju magistriram glumu i pre nego što sam se na nagovor Sergeja Trifunovića i Ivana Bekjareva upisala na Akademiju - ispričala je jednom prilikom glumica koja je odrasla u Pančevu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jelena Jovicic (@jovjelen) on

Osim časova baleta na koje je išla, njena prva zanimanja nisu povezana sa umetničkim sklonostima koje je u njoj prepoznao i otkrio reditelj Emir Kusturica.

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker