Adel i Keti Peri zablistale na dodeli MTV VMA

0
Dvadesetšestogodišnja američka pevačica Keti Peri odnela je tri priznanja, od kojih joj je pesma Firework donela ono najvažnije, nagradu za Najbolji spot godine. Njena britanska koleginica Adel odnela je najveći broj priznanja, sva četiri za spot numere Rollin

Na svečanosti održanoj u Los Andjelesu, nagrada za Najbolji pop spot pripala je Britni Spirs, za Till the World Ends, dok je u kategoriji rok muzike pobedio bend Foo Fighters i spot za pesmu Walk. Niki Minaj trijumfovala je u oblasti hip-hopa, sa spotom za numeru Super B a s s. Keti Peri je nagradjena i za najbolju saradnju, za spot za hit E.T koji je snimila sa Kanijeom Vestom. Istom spotu pripalo je i priznanje za specijalne efekte, a Keti je odnela i nagradu za Spot godine.

- Oh, Bože moj! Hvala vam mnogo. Ovo je moj drugi Moonman. Veoma sam ponosna na pesmu Firework i poruku koju ona nosi. Kada god pevam tu numeru, imam utisak da činim pravu stvar. Hvala svima koji su mi pomogli da je snimim – rekla je Keti primajući nagradu.

Nagrada za najbolji spot muškog izvodjača pripala je Džastinu Biberu, za U Smile, a za najbolji ženski video Lejdi Gagi za Born This Way. Ista numera dobila je i nagradu za video spot sa porukom.

- Ranije tokom večeri su mi rekli da sam dobitnik nagrade za Spot sa porukom. Toliko je mnogo sjajnih umetnika u ovoj prostoriji i svaki od njihovih spotova nosi neku poruku – zahvalila se Lejdi Gaga, koja je pesmom You and I otvorila ceremoniju dodele MTV VMA nagrada prerušena u svoj muški alter ego, Džoa Kalderonea.

Kompletna lista dobitnika MTV VMA priznanja za 2011. godinu:

Spot godine: Keti Peri – Firework

Najbolji novi izvođač: Tyler, The Creator – Yonkers

Najbolji hip-hop video: Niki Minaj – Super Bass

Najbolji spot muškog izvođača: Džastin Biber – U Smile

Najbolji spot ženskog izvođača: Lejdi Gaga – Born This Way

Najbolji pop video: Britni Spirs – Till The World Ends

Najbolji rok video: Foo Fighters –Walk

Najbolja saradnja: Keti Peri feat. Kanije Vest –E.T.

Najbolja koreografija: BijonseRun The World (Girls)

Najbolja scenografija: Adel – Rolling in the Deep

Najbolja kamera: AdelRolling in the Deep

Najbolja režija: Adel – Rolling in the Deep

Najbolja montaža: Adel – Rolling in the Deep


Nagrada za specijalne efekte: Keti Peri feat. Kanije Vest – E.T.

Najbolji spot sa porukom: Lejdi Gaga – Born This Way

makonda-tracker