legendarna glumica

"BOJIM SE DA JE TO LAŽNA SIGURNOST": Seka Sablić iskreno o sinu i unuku LEONU!

1

Smatra da su današnji glumci veoma talentovani

foto: Stefan Jokić
foto: Stefan Jokić

Glumica Jelisaveta Seka Sablić svojim doprinosom svakako ostavlja dubok trag u kinematografiji.

 

Uloge poput Kristine u "Marantoncima", Seke u "Boljem životu", Marijane u "Srećnim ljudima", Vere u “Ljubav, navika i panika", ali novijim serijama doprinele su popularnosti i blistavoj karijeri koju i dan-danas glumica uživa. Na pitanje kako se oseća zbog toga što je nazivaju kraljicom komedije i najplaćenijom glumicom, Seka kroz osmeh konstatuje:

 

"Šta reći, divno je biti Seka Sablić!"

 

"Slabije pratim nove serije, ali su se najviše istakle 'Južni vetar' i 'Tajkun'.

 

Pogledala sam nekoliko epizoda i videla nekoliko divnih uloga. Ne pratim kriminalističku tematiku, ni kod nas, a ni u svetu", kaže glumica koja smatra da sve veća televizijska hiperprodukcija može da ima određene mane za mlade glumce.

 

"Ima veoma darovitih mladih ljudi, ali ne znam da li im ide u prilog ta hiperprodukcija koja je sve češća. Znam da oni na neki način dobijaju posao i sigurnost, ali se bojim da je to lažna sigurnost. Kod njih se tu ne traži ništa posebno da glume, tako da je njihov posao pomalo dosadan, što nije. Gluma je tako divan i veličanstven posao. Lepo je i kompleksno, mora se postepeno sticati zanat sa velikim sumnjama i nesigurnostima. A naravno posle sa velikim uživanjem raditi. Serije im nude likove koji se više slikaju, muškarci su malo tajanstveni, opasni, a žene obično se*si", iskrena je Sablićeva.

 

foto: Stefan Jokić

Kristina u čuvenom filmu "Maratonci trče počasni krug", 1982. godina Ovih dana se u medijima spekuliše kako je naročito glumačka scena pogođena nakon izolacije i da su glumci zaposleni za stalno odlučili da osnuju fond pomoći za slobodne umetnike.

 

"Mnogo mi je žao tog udruženja, ne zato što su tamo ljudi koji su nesposobni, nego zato što većina stvari nije u njihovoj moći. Niko ništa ne čini za to udruženje. Nikada se nije dozvolilo da se tu napravi ozbiljan sindikat. Mnogo puta u mom iskustvu i kroz život je udruženje pokušavalo mnogo toga. Naravno, potpisala sam da se pomogne tim ljudima", istakla je glumica.

 

Seka ima unuka Leona i sa ponosom kaže da je on veoma duhovito dete.

 

"Mnogo volim svog unuka, videćemo da li će naslediti na mene glumački talenat. Šarmantan je, voli humor i uz to je duhovit. Kada ga pitaju da li ćeš biti talentovan na babu, on im odgovori: 'Ne, biću valentolog'.

 

Glumica je iskreno otkrila da je njenom sinu najpotrebniji posao u okviru njegovog zvanja pozorišnog reditelja.

 

"Stefanu nisu potrebni saveti, potrebno mu je dati posao koji nema i koji se teško dobija. Mislim da je polako i odustao da se bori, da imam neke moći, pomogla bih mu", rekla je Seka.

 

 

 

makonda-tracker