Petar Strugar: Devojka mi je najviše falila

2
Glumac Petar Strugar otkriva da je nakon jednoipomesečnog boravka u Španiji, gde je snimao drugi deo filma Montevideo, Bog te video, sa devojkom proveo odmor u svojoj porodičnoj kući u Bečićima
foto: Orange studio, InterMedia Network
foto: Orange studio, InterMedia Network

Nakon jednoipomesečnog boravka na Tenerifama gde je snimao drugi deo filmskog hita Montevideo, Bog te video u režiji Dragana Bjelogrlića i u produkciji kuće Intermedia Network, mladi glumac Petar Strugar (23) vratio se pun utisaka i oduševljen lepotama ovog španskog ostrva. Ipak, šarmantni Crnogorac koji se proslavio ulogom fudbalske legende Blagoja - Moše Marjanovića, ne krije da mu je veoma nedostajala njegova devojka sa kojom je u skladnoj vezi i da je sa nestrpljenjem iščekivao njihov ponovni susret.

- Sve druge osobe su mi falile, ali ona pogotovo. Umem da budem vrlo nostalgičan kada otputujem, pa mi nedostaje svaki kamen, vazduh, poznat krajolik, a kamoli drage osobe. Inače, volim da obradujem one koje volim. Svima sam doneo poklone, verujem da se i za nju našlo ponešto - priča kroz smeh talentovani glumac koji je dugo priželjkivao njihov zajednički odmor i predah od obaveza.

- Imali smo priliku za pravi odmor, doduše, na vrlo kratko vreme, jer nije bilo jednostavno uskladiti i njene i moje poslove. Otišli smo u Bečiće, kod mojih, da se opustimo, uživamo ne misleći ni na kakve obaveze - priznaje Petar koji ne krije da mu je ljubav veoma važna u životu.

- Verujem da je emotivna ispunjenost, pored upornosti i ostalih kvaliteta, najbitnija - neophodna za napredovanje u bilo kom poslu koji čovek može da izabere. Meni lično daje dodatni elan i motivaciju, tako da toplo preporučujem dobru dozu emotivne ispunjenosti i naravno puno tečnosti - duhovito kaže popularni umetnik koji je veoma zadovoljan kako je proteklo snimanje drugog dela filma Montevideo, Bog te video na Tenerifama.

- Bilo je jako lepo, uzbudljivo i veoma radno. Dosta se snimalo, ponajviše na lokacijama u Santa Kruzu i La Laguni koje podsećaju na sam Montevideo u Urugvaju. Bilo je malo vremena da se odmorimo, ali dovoljno da istražimo ostrvo. Takođe nosimo i veliko iskustvo sa sobom jer smo imali prilike da radimo i sa kolegama i ekipom iz inostranstva - sa Špancima, Nemcima, Francuzima… Trudio sam se da se što više odmorim za vreme pauza jer su snimanja bila napornija nego inače, s obzirom na to da se snimalo u inostranstvu. Svi smo kolektivno morali da zapnemo kako bismo sve što je bilo planirano završili u roku. Stanovništvo je bilo ljubopitljivo kao i svuda gde se snima neki film. Verujem da im je bilo neobično da vide sve te neverovatne kostime, stare automobile i glumce koji govore čudnim jezikom bledolikog čoveka - priča Petar koji tvrdi da mu devojke tamo nisu prilazile.

- Nisu, a iskreno, nisu ni imale prilike pošto smo bili prilično zauzeti. Lokalci su nam rekli da se tamošnje devojke, one sa ostrva, dosta razlikuju od onih iz kontinentalne Španije, ponajviše po temperamentu, izgledu i govoru. Uostalom, ima toliko turista da retko gde možete da sretnete Španjolku - kaže Strugar koji je imao prilike da uči i od slavnih kolega Dragana Nikolića i Branka Đurića Đure koji su se priključili ekipi.

- Mislim da sa Draganom Nikolićem niko od nas mlađih nije imao direktnu scenu, a sa Brankom Đurićem imali smo tek poneku kolektivnu. Naravno da od starijih kolega učiš koliko god možeš i kad god stigneš, upijaš kao sunđer. Od Branka sam, recimo, naučio odličan recept za bruskete pošto nisam imao sa njim direktnih pojedinačnih scena. (Smeh) Biće jako interesantno i dosta drugačije, ali ne bih da sad otkrivam šta će da se desi s mojim likom jer onda neće ni biti zanimljivo i uzbudljivo za gledanje. Iskreno, voleo bih da i drugi deo filma bude uspešan, ali mislim da niko od nas to neće znati dok publika ne vidi film. Na nama je da zasučemo rukave i damo sve od sebe, na publici je da presudi - zaključuje Petar.

Jelena Kulović

makonda-tracker