Lejdi Gaga otvara MTV Video Music Awards

0
Spremite se za okršaj najboljih video spotova u ovoj godini, jer je do 28. dodele MTV Video Music Awards ostalo još svega par dana! Dodela MTV VMA 2011 održaće se u noći između nedelje i ponedeljka, 28. na 29. avgust u 02:30 časova, u dvorani Nokia Theatre L.A

Kalifornijska devojka broj 1 Keti Peri prednjači sa neverovatnih deset VMA nominacija, zahvaljujući hitovima Firework, Last Friday Night (T.G.I.F.), Teenage Dream i E.T.. Nakon neverovatnog uspeha u ovoj godini koji je ostvarila albumom 21, Adel je prikupila impresivnih sedam VMA nominacija zahvaljujući svom velikom soul hitu Rolling In the Deep. Spisak nominovanih u trci za MTV Video Music Awards 2011 pun je MTV veterana, ali i novih izvođača, među kojima su Kanije Vest, koji je muški izvođač sa najvećim brojem nominacija – čak šest, uglađeni kantautor Bruno Mars boriće se za četiri potencijalne nagrade, isto kao i Eminem i Lejdi Gaga, dok Bijonse i Niki Minaj imaju po tri VMA nominacije.

MTV je ove godine predstavio i prvu društveno angažovanu kategoriju na MTV Video Music Awards: Najbolji spot sa porukom. Ova specijalna kategorija slavi moć muzike, društvenog aktivizma i takođe veliča umetnike koji su napravili muzički video sa pozitivnom porukom, u nameri da podignu svest o ključnim problemima sa kojima se suočava današnja omladina. Lejdi Gaga, Pink, Keti Peri, Eminem Ft. Rijana, Tejlor Svift i Rise Against nominovani su u ovoj novoj VMA kategoriji.

Uvek originalna Lejdi Gaga će svojim nastupom otvoriti svečanost dodele ovogodišnjih VMA, na kojima je nominovana za četiri Moonman nagrade, u kategorijama: Najbolji ženski video (Born This Way), Najbolja režija (Judas), Najbolja koreografija (Judas) i Najbolji spot sa porukom (Born This Way).

I  Bijonse se pridružila spisku najavljenih izvođača na dodeli MTV VMA nagrada. Ona je nominovana u tri kategorije za svoj spot Run the World (Girls) - za  Najbolji video ženskog izvođača, Najbolju koreografiju i Najbolju fotografiju. Do sada je Bijonse na prethodnim dodelama MTV Video Music Awards osvojila devet Moonman statua, a ove godine obećava intrigantan nastup.

Najavljeno je i pojavljivanje pop dive Britni Spirs, ali gledaoci će morati da sačekaju prenos dodele nagrada kako bi videli kakvo je iznenađenje ovog puta spremio MTV.

Na ovogodišnjoj dodeli MTV VMA po prvi put nastupiće Adel, koja ima sedam nominacija za svoj video Rolling In The Deep, a Lil Vejn nastupa samo sat vremena pred objavljivanje svog novog albuma Tha Carter IV. Na VMA bini će se još naći i Kris Braun, Bruno Mars, Young the Giant i Pitbull, dok je uloga kućnog izvođača, koju su prethodnih godina imali deadmau5, Wale, Mark Ronson i DJ AM, ove godine pripala Jessie J.

Spisak prezentera je takođe impresivan, pa će se u ulozi voditelja pojaviti: Selena Gomez (koja će imati i ulogu domaćice na čuvenom crnom tepihu), Set Rogen, Kim Kardašian, Rik Ros, Od Future, Niki Minaj, Tejlor Lautner, Drake, Džo Džonas, Džerad Leto i Kevin Hart, kao i komičar JB Smoove, Vil Farel, Džek Blek, Zoe Saldana i Viktoria Džastis.

Rijana i Niki Minaj  odlučile su da na ovogodišnjim MTV Video Music Awards premijerno lansiraju video za zajedničku pesmu Fly, koja se pojavljuje na debi albumu Niki Minaj Pink Friday. 

Legendarni pevač Toni Benet najavljuje tribute nastup kojim će odati počast nedavno preminuloj koleginici Ejmi Vajnhaus, sa kojom je, neposredno pred njenu smrt, snimo pesmu Body and Soul

Reprize dodele MTV Video Music Awards iz dvorane Nokia Theater u Los Anđelesu na regionalnim MTV kanalima zakazane su za utorak u 20:30, sredu u 14:30, četvrtak u 18 i oba dana sledećeg vikenda od 12:10 časova.

Više informacija na mtv.rs i vma.mtv.com

makonda-tracker