Boško Jakovljević: Teško je buditi se praznog srca

0
Voditelj, dizajner i maneken Boško Jakovljević otkriva kako mu njegova dečija priroda još ne dozvoljava da se skrasi i ističe da ga uprkos tome što mladost smatra neprocenjivom, prolaznost nimalo ne plaši
foto: Bojan Stanić
foto: Bojan Stanić

Voditelj, dizajner i maneken Boško Jakovljević (42) ne dozvoljava da mu godine naruše životni ritam koji, osim u danima kada se odmara, podrazumeva dvadesetčetvoročasovnu angažovanost. Činjenica da je ušao u srednje doba ne smeta mu jer je energija koju poseduje i koja ga pokreće karakteristična za nekog ko je tek zagazio u dvadesete.

- Ne marim za godine sve dok one mogu da izdrže moj duh dvadesetogodišnjaka i dok još uspevam da svoj izgled kamufliram u skladu s tim. Postoje izreke da svako vreme ima svojih prednosti, ali sigurno je da je mladost neprocenljiva. Ne znam za decenije, ali svakako da mogu da se setim boljih i lošijih perioda u svom životu, međutim oni nisu vezani za godine. Istina je da, dok si mlad, imaš više izbora i ne shvataš težinu i posledice nekih situacija, ali sa druge strane, iskustvo i mudrost zrelih godina pružaju mogućnost boljeg razumevanja, a samim tim i uživanja u određenim stvarima. Prolaznost me ne plaši zato što stvarno mislim da čovek mora da razume svako svoje doba i sve dok je u mogućnosti da može kvalitetno da održava svoj život nema potrebe da se plaši - objašnjava Boško koji i danas mami uzdahe, budući da svoju liniju već godinama održavabesprekornom.

- Volim da sam u dobroj kondiciji i prosto uživam u svakodnevnom vežbanju, vožnji bicikla, a u poslednje vreme odlazim i na bazen jer obožavam plivanje - kaže Jakovljević koji još ne razmišlja da se skrasi.

- Još nisam spreman za takav korak. Kad bi većina ljudi takve stvari radila iz ljubavi i osećanja, a ne zbog zadovoljenja forme, bilo bi više srećnijih veza, brakova i zajednica. Da li i kada će se to desiti, zavisi samo od toga da li će dečak u mojoj glavi ikad shvatiti da više nije dečak. Ne znam šta idealna osoba za mene treba da ima, ali znam da, kada se desi da mi se neko dopadne, sve vrlo burno doživljavam i proživljavam, i emotivne uspone i padove. Na svu sreću ili nesreću, takvih trenutaka je malo. Rak sam u horoskopu i u skladu sa tim ljubav doživljavam vrlo fatalistički. Kada i ako ikad shvatite kakav kvalitet život dobije uz ljubav, onda više nikad ne poželite da se budite praznog srca, što je veoma teško - iskren je voditelj koji trenutno puni baterije za novu radnu sezonu na Mikonosu.

- Već po tradiciji leto provodim u na Mikonosu ili na Ibici. Nekoliko poslednjih godina, izbor ipak pada na Mikonos s obzirom na to da je Ibica sad već previše brza za moj ukus. Na moru sam sa prijateljima i trudimo se da potpuno apstrakujemo vreme i da se što više provodimo ne bi li početak poslovne sezone dočekali potpuno spremno - zaključuje Boško.

Moni Marković

makonda-tracker