Ana i Nikola Rađen: Borimo se za naš brak i porodicu

2
Supružnici Ana i Nikola Rađen komentarišu spekulacije da je preljuba kriva za krah njihovog braka, otkrivaju kako rešavaju međusobne nesuglasice i naglašavaju da im selidba u Grčku neće promeniti život
foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Popularni supružnici, pevačica Ana Rađen (28) i vaterpolista Nikola Rađen (26), uskoro se sele u Grčku. Naime, poznati sportista potpisao je ugovor na godinu dana sa klubom Hios, i u Atini će u narednoj sezoni provesti nešto više od punih sedam meseci. To, međutim, ne predstavlja problem njegovoj izabranici koja će sa ćerkama Ninom (2,5) i Teom (1,5) isprva sve vreme biti u grčkoj prestonici, a kasnije će povremeno dolaziti u Srbiju zbog posla. Ipak, nije samo selidba iz Srbije poznati par stavila u središte medijskog interesovanja. Naime, nakon što je jedna igračica izjavila da je nedavno bila sa Nikolom, mediji su počeli da nagađaju šta se zapravo zbilo, a poznati supružnici nisu odustajali od tvrdnji da njihovu stamenu zajednicu ne može ništa da naruši. U intevjuu za Story govore o tome kakav je njihov odnos posle svega, otkrivaju svoje planove za budućnost i ističu da su ljubomoru odavno prevazišli.

Story: Nikola, zbog izjava jedne anonimne igračice, pojedini mediji proglasili su vas preljubnikom. Boli li vas kada se o vašem ljubavnom životu plasiraju neistine?

Nikola: Naravno da neistine mogu mnogo da zabole, pogotovo u situaciji kada postignete ogroman uspeh kao što je zlatna medalja osvojena za Srbiju, pa se to baci u drugi plan zbog prljavih priča.

Story: Ana, rekli ste da je za vas prevara čak i pomisao na drugog muškarca. Znači li to da biste se razveli, čak i ako bi vas neko zainteresovao samo u mislima?

Ana: Poenta je u tome da, ako već mislite na neku drugu osobu, niste zadovoljni svojim životom sa trenutnim partnerom. Kada ste ispunjeni i srećni sa osobom sa kojom ste u vezi, nećete imati potrebe da razmišljate o nekom drugom. Na brak ili vezu ne može da utiče treća osoba, već isključivo sami partneri.

Story: Nikola, jeste li ikada pomislili na drugu ženu otkako ste sa Anom?

Nikola: Pored ovakve žene koju imam pored sebe, bio bih lud da razmišljam o nekoj drugoj.

Story: Kako reagujete na priče o razvodu koje se konstantno plasiraju u medijima?

Nikola: Mislim da je više besmisleno da pričamo na tu temu. To stvarno počinje da me iritira. Kao što vidite, reč je o glupim pričama.

Story: Kome smeta vaš brak sa Anom?

Nikola: Ne mogu da vam odgovorim na to pitanje jer se ne bavim drugim ljudima, već isključivo sobom i svojim životom.

Story: Kako vam nakon tri godine izgleda brak sa Anom? Čini li vam se da ste mnogo hleba i soli pojeli zajedno, ili ste još na početku?

Nikola: Predivno! U svemu što nam se desilo, i pozitivnom i negativnom, zajedno smo uživali i borili se za našu ljubav i sreću, a sada imamo i dva mala razloga više da i dalje nastavimo tako da radimo.

Story: Ana, da li ste u potpunosti zadovoljni svojim brakom ili mislite da nije idealan?

Ana: Zavisi šta za vas znači idealno. Niko nije savršen i ništa nije idealno jer da je tako, bilo bi nam dosadno. Ali mogu da kažem da sam i više nego zadovoljna svojim brakom i odnosom sa Nikolom zato što svakodnevno radimo na tome i borimo se za našu porodicu.

Story: Imate li apsolutno poverenje u suprugu?

Nikola: Nikada mi nije dala povoda da posumnjam u njenu ljubav i vernost, pa nema potrebe da se opterećujem takvim stvarima. Da nema uzajamnog poverenja među nama, verovatno ne bismo već skoro pet godina uživali zajedno.

Story: Kako rešavate nesuglasice sa Nikolom?

Ana: Kao i svi normalni ljudi. Kod nas nema vikanja, ružnih reči, vređanja ili nečeg još goreg. Smireno i razumno razgovaramo o svemu jer mislim da smo dovoljno zreli i pametni da na taj način možemo da rešavamo sve probleme.

Story: Kojim sitnim trikovima čuvate i održavate brak?

Ana: Svakodnevna komunikacija među supružnicima je najvažnija jer bez dogovora ne može ništa da funkcioniše. Ako ste zadovoljni svojim partnerom i vašim odnosom, nećete imati potrebe da razmišljate o nekom drugom.

Story: Nikola, jeste li po prirodi ljubomoran tip?

Nikola: Nisam, nemam razloga za to. Ljubomora je dečja bolest koju smo mi davno preležali.

Story: Da li je vaš brak do sada imao ikakvih ozbiljnijih iskušenja?

Nikola: Ozbiljnijih iskušenja nije bilo. Sitne, male trzavice normalne su u svakom braku, pa i u našem. Ali, nas dvoje uvek radimo na tome da ne dozvolimo da nam bilo šta pokvari odnos i svakodnevicu.

Story: Bojite li se kako će vaš brak da funkcioniše na daljinu?

Ana: Ne mogu da kažem da ne razmišljam o tome, ali nema mesta panici i brigama. Uz dobru organizaciju sve može da funkcioniše kako treba.

Story: Koliko često ćete ići kod Nikole u Grčku?

Ana: Najpre ćemo svi zajedno otići u Atinu, a kasnije ću se truditi da što češće odlazim sa decom kod Nikole jer će nam svima to mnogo značiti. Neće mi biti teško da putujem svake nedelje.

Story: Nakon porođaja brzo ste povratili devojačku liniju. Kako vam je to pošlo za rukom?

Ana: Korigovala sam ishranu i trudila se da budem što aktivnija. Mada, kad imate dvoje nestašne dece, kilogrami sami nestaju.



Story: Razmišljate li da se podvrgnete nekoj estetskoj intervenciji i pogađaju li vas priče da ste ugradili silikone?

Ana: Nisam o tome još razmišljala, što ne znači da za deset, petnaest godina neću. Nisam protivnik estetske hirurgije, ali moram priznati da me priče o tome da imam silikone nerviraju. Ako bude bilo potrebe, to jest, ako me neko još potkači povodom toga, otići ću kod lekara i izvaditi potvrdu da su mi grudi prirodne.

Story: Šta vam nedostaje za sreću?

Ana: Apsolutno ništa. Ja znam da uživam u životu, da svakodnevno u sitnicama pronalazim razlog za radost i zadovoljstvo.

Story: Ume li Nikola da vas rasplače?

Ana: Ume, ali isključivo pozitivnim stvarima i postupcima. Rasplakao me je kad me je zaprosio, kad je prvi put uzeo u ruke Ninu, pa onda i Teu. I drago mi je što me jedino takvim postupcima rasplače.
Story: Da li je nežan suprug?

Ana: Da nije verovatno, ne bih ni bila sa njim. On u bazenu deluje kao ratnik koji nema milosti prema protivnicima, ali zato je van bazena najnežniji muškarac i otac.

Story: Koliko se vaš odnos promenio otkako ste dobili decu?

Nikola: Naš odnos je sada mnogo zreliji i lepši jer ga deca čine zanimljivijim i posebnim.
Story: Nina je preslikani Nikola, dok Tea fizički liči na vas. Da li je tako i sa karakternim osobinama koje se za sada primećuju?

Ana: Nina fizički liči na Nikolu, a ima moje osobine, dok Tea liči na mene, a po ponašanju je pravi Nikola kad je bio mali. Ali obe vole muziku i vodu, a Nina pokazuje posebno interesovanje za cipele. Obožava da lista modne časopise i oblači haljine.

Story: Pomaže li vam dadilja, ili Nikola i vi sami brinete o deci?

Ana: Nina i Tea idu u obdanište, a u popodnevnim i večernjim časovima smo Nikola i ja smo sa njima. Kad Nikola ima trening, ili je na putu, a ja imam neodložne obaveze, moja mama i sestra su tu da ih pričuvaju. Radim samo vikendom, a  svih ostalih dana u sedmici sam sa njima.

Story: Izjavili ste da biste voleli da rodite Nikoli i dva sina. Jeste li suprug i vi već počeli da kujete planove o trećem detetu?

Ana: Ne radimo još na tome, ali nije zabranjeno maštati. Ako sve bude kako treba, zašto da ne? I Nikola i ja bismo to voleli.

Story: Zbog čega su vam lekari zabranili skoru treću trudnoću?

Ana:
Zato što sam imala dva carska reza u razmaku od godinu dana pa bi skora treća trudnoća bila rizična. Posle dve operacije organizmu je potrebno više vremena da se vrati u normalu i oporavi.

Story: Jeste li zadovoljni reakcijama na novi album Psiho?

Ana: Prve reakcije publike su sjajne, mogu da kažem da sam baš iznenađena pozitivnim komentarima i da svakodnevno dobijam pohvale što me čini srećnom.



Story: Prija li vam naporni radni tempo, s obzirom na to da ste se nakon dva porođaja nedavno vratili na scenu?

Ana: Ja sam veliki radnik, ali sad zbog dece i porodice ne želim da preterujem sa poslom kako bih mogla i njima da se posvetim. To ne znači da moj posao trpi zbog porodice, ali imam tu privilegiju da biram kada ću i koliko ću raditi jer sam sama svoj gazda. I nisam neko ko juri karijeru i želi po svaku cenu da bude popularan. Kod mene se sve dešava spontano.

Story: Nikola, rešili ste da ispunite obećanje i uradite novu tetovažu posvećenu mlađoj ćerki i supruzi. Šta ćete tačno istetovirati?

Nikola: Istetovirao sam Teino i Anino ime na desnoj ruci ukrašeno sa tri cveta koja su simbolično vezana za moje tri princeze.

Story: Imate i identičnu tetovažu kao supruga na krstima. Šta tačno ona simbolizuje?

Nikola: Tu tetovažu smo Ana i ja uradili tačno pre četiri godine, a ona simbolizuje ljubav, večnost i zajedništvo. Već posle šest meseci zabavljanja nas dvoje smo poželeli da naša ljubav traje večno i da zauvek ostanemo zajedno.

Nikola Rumenić

makonda-tracker