životne mudrosti

PRODAVAO JE NOVINE, ŽIVEO VIŠE NEGO SKROMNO: Andrija Milošević otkrio koju stvar NIKADA nije zaboravio

1

Andrija Milošević u nekoliko navrata otvoreno je govorio o tome da je živeo veoma skromno kada je sa Cetinja došao u Beograd.

foto: Nebojša Mandić
foto: Nebojša Mandić

Jedno vreme je radio kao prodavac novina, a kada se zaposlio u "Ateljeu 212" čelnici su pristali da mu pomognu - iznajme stan i kupe potrebne stvari za domaćinstvo.

 

Andrija je mnogo puta istakao da ga je glad naučila da prepozna prave vrednosti i ceni trud i rad, a sada je naveo da smatra da život nije takmičenje.

 

- Život nije takmičenje, jedina titula koju imate i nosite sa sobom je titula ljudskog bića. Ukoliko pratite ono čovečansko u sebi, spemni ste na svakojaku žrtvu zarad ljubavi. Srećni su oni koji se vole i poštuju, čuvaju i nadograđuju jedni druge - rekao je glumac za "Story", i napomenuo da "ne mogu" suštinski u njegovom rečniku ne postoji.

 

Na pitanje da li je tu karakternu crtu nasledio od roditelja, Andrija je odgovorio:

 

- Dok sam odrastao, zatim prolazio školu i fakultet, video sam da sa 'ne mogu' neću daleko dogurati. Takođe sam primetio da mnoge ljude sopstveni ego slabi i postaje snažan okidač za odustajanje. Ne razmišljajte o uspesima, popularnosti, statusu, novcu i imate šansu da ostavite trag - rekao je Milošević.

 

 

makonda-tracker