Glumci koji umeju da pevaju

0
Holivudske zvezde kao što su Džef Bridžis, Zu Dešanel, Merilin Monro, Skarlet Johanson, Džon Travolta i Stiven Sigal našli su svoje zasluženo mesto na listama najboljih i najgorih muzičara među glumcima prema izboru web magazina Spinner

Šta imaju zajedničko Rasel Krou, Džoni Dep i Kijanu Rivs? Sva trojica imaju bend. Mnogi holivudski glumci okušali su se i na muzičkoj sceni, sa manje ili više uspeha. Kako su glumci Hju Lori, Džef Bridžis i Tim Robins nedavno objavili albume, novinari magazina Spinner podsetili su se ko su najbolji i najgori muzičari među glumcima.

Najbolji:

Džef Bridžis - Pošto je osvojio Oskara za ulogu kantri muzičara u filmu Crazy Heart, prirodno je bilo da Džef Bridges izda svoj album. Istoimeni album producirao je legendari T-Bone Barnet, a prvi singl se zove What a Little Bit of Love Can Do.

Robert Mičam - Glumac koga su proslavile uloge u noir filmovima pedesetih, posle odmora na Trinidadu zavoleo je calypso muziku i njegov album predstavlja vrednu retkost na tržištu muzičkih izdanja. Robert Mitchum je takođe napisao naslovnu pesmu za film Ballad of Thunder Road.

Zui Dešanel - Sledeći projekat ove glumice je serija New Girl, čije prikazivanje počinje ove jeseni u Americi. Činjenica da peva u seriji nije novost za Zui, koja sa muzičarem M. Wardom čini duo She and Him.

Džejmi Foks - Sa njegovim pevačkim talentom publika je ima priliku po prvi put da se sretne u pesmi Gold Digger, singlu Kanijea Vesta, u kom je pevao deo Rej Čarlsove numere I Gotta Woman. Kasnije je igrao naslovnu ulogu u filmu o ovom muzičaru.

Merilin Monro - Nisu je proslavile ni velike role, ni muzički talenat, već neverovatan seksipil. A njena izvedba pesme Happy Birthday tadašnjem predsedniku Amerike Džonu Kenediju danas je deo legende.

Nešto između:

Skarlet Johanson - Njen album obrada Tom Vejtsa Anywhere I Lay My Head bio je među najiščekivanijim izdanjima 2008. godine. Posebno što je ovu ploču producirao Dejv Sitek iz benda TV on the Radio, ali sam album je razočarao. Skarlet je popravila utisak na albumu, koji je uradila sa muzičarem Peteom Yornom, pod nazivom Break Up. Pogledajte kako Scarlett izvodi pesmu Yesterday is Here Toma Vejtsa.

Najgori:

Džon Travolta - To što je igrao u filmu Groznica subotnje večeri i postavio nove standarde za glumce u plesnim ulogama, ne znači da je Travolta i sam postao kralj disko muzike. Njegov album iz 1976. je doživeo potpuni neuspeh.

Džo Peši - Glumac koga su proslavile uloge mafijaša i sitnih prevaranata izdao je album sa obradama. Preslušajte kako Peši uništava pesmu What A Wonderful World.

Stiven Sigal - Da li je iko očekivao da će Sigal biti dobar pevač?

Izvor: MTV.rs

makonda-tracker