spomen-kuća

ILDA ŠAULIĆ ULAŽE 20.000 EVRA U PORODIČNU KUĆU: Pravi se muzej posvećen Šabanu, u Šapcu su ODUŠEVLJENI

1

Ilda Šaulić započela je restauraciju kuće Šabana Šaulića u Šapcu, koja bi uskoro trebalo da postane muzej u čast njenom pokojnom ocu.

foto: Nemanja Nikolić
foto: Nemanja Nikolić

Ilda Šaulić započela je restauraciju kuće Šabana Šaulića u Šapcu, koja bi uskoro trebalo da postane muzej u čast njenom pokojnom ocu. Vrednost ove investicije je oko 20.000 evra, otkriva Kurir.

 

Porodična kuća kralja narodne muzike, koju je on sazidao pre nekoliko decenija, već duže vreme je prazna i u nju je retko ko dolazio. Dok je bio živ, Šaban je povremeno obilazio svoj dom, ali se u njemu nije dugo zadržavao. Međutim, uvek je bio posebno vezan za to mesto i redovno je plaćao ljude koji su održavali kuću i pazili na nju.

 

Još za života pomenutu nekretninu prepisao je ćerki Ildi, a ona je posle njegove pogibije odlučila da tu napravi muzej u kojem će biti izložene Šabanove stvari i vrednosti koje je stekao u dugogodišnjoj karijeri.

 

1 / 5 Foto: Ana Paunković

 

Meštani su objasnili da je Ilda dolazila početkom godine, odmah posle godišnjice Šabanove smrti, i da je tada angažovala radnike za obnovu kuće. Prema njihovim rečima, izdvojila je čak dvadeset hiljada evra za restauraciju prostora, a radovi su počeli nedavno. Jedan od prolaznika rekao je i da su svi u kraju srećni zbog toga. 

 

- On je zaslužio da dobije muzej, to je njegova ćerka pokrenula. Svaka joj čast. Video sam i Gocu pre nekoliko dana ovde, dolazila je da obiđe radove. Javila se ljudima na ulici i malo popričala s njima, tako sam i čuo da će u kući napraviti muzej - rekao je jedan meštanin.

 

 

makonda-tracker