Mia Begović: Bol za Enom ne jenjava

1
Ni jedanaest godina posle tragične smrti glumice Ene Begović, njena rođena sestra Mia ne može da se pomiri sa tim teškim gubitkom

Jedna od najlepših jugoslovenskih glumica Ena Begović poginula je u saobraćajnoj nesreći 15. avgusta 2000. godine na ostrvu Braču, samo četreset i pet dana nakon što je donela na svet svoju prvu ćerku Lanu. Slavna umetnica venčala se sa biznismenom Josipom Dikanom Radeljakom u junu 2000. godine, a njihova ćerka Lana rodila se 1. septembra.

- Strašno sam tužna, a bol s godinama ne jenjava. Svake godine sve je gore. Strašno mi je što smo ostali bez Ene, ali još više mi je žao zbog nje, jer otišla je u trenutku kada je rođenjem Lane konačno došla i do privatnog ispunjenja koje joj je u sintezi s njenom umetničkom veličinom trebalo zaokružiti život – sa tugom u glasu rekla je glumica Mia Begović za Večernji list uoči jedanaest godina od tragične pogibije njene dve godine starije sestre Ene.

– Bila je predivna sestra, na trenutke i prebrižna poput majke. Imale smo sličan stav prema životu i umetnosti. Imala je faktor X i bila jedinstvena, istinska diva. Onako plavokosa delovala je romantično i nežno, ali posedovala je ogromnu unutrašnju snagu, a u poslu je bila posebno disciplinovana. Posle ručka znala se povući u svoju sobu i vežbati do naveče, sve do predstave – prisetila se Mia koja o svojoj sestri piše doktorat na Filozofskom fakultetu.

 – Volela je zabave, odnosno večere u kućnoj atmosferi, na kojima se raspravljalo o umetnosti. Bila je i vrlo duhovita! Sećam se kako mi je uoči premijere u predstavi u kojoj sam imala zahtevnu pevačku ulogu, zbog koje su mi se noge odsecale od treme, vrckasto poslala cveće i čestitku s tekstom: Divna si, a propevaćeš u raju. Takva je bila naša Ena – rekla je Mia Begović.



 

makonda-tracker