MALO POZNATI DETALJI

SVE O ŽIVOTU PRVE DAME AMERIKE: Ko je zapravo Melanija Tramp?

1

Put prve dame Amerike, koja danas proslavlja 50. rođendan, od rodne Slovenije do Bele kuće bio je uzbudljiv poput filmske priče.Rođena je u malom mestu Sevnici u nekadašnjoj Jugoslaviji, a nakon preseljenja u Njujork krajem devedesetih godina prošlog veka, za nju je otpočela prava američka bajka koja i danas traje

foto: Profimedia


- Kada sam videla za koga se udala, primetila sam sličnost između Trampa i njenog oca. Oni i fizički liče, a obojica su radoholičari. Mislim da je u njemu našla srodnu dušu, nekoga s kim se oseća sigurno – rekla je jednom prilikom njena drugarica iz detinjstva Mirjana Jelančič, a ovu izjavu preneli su mediji u toku predizborne kampanje.


Godinu dana nakon glamurozne svadbene ceremonije Melanija i Donald dobili su sina Barona Vilijama Trampa, koga mama zove mali Donald.


- Otkako smo dobili Barona naš brak se promenio jer su nam sada prioriteti drukčiji. Ali to ne znači da se manje volimo i poštujemo – rekla je Melanija u jednom intervjuu i dodala da će, pored svih privilegija koje on uživa, sina naučiti koliko je u životu važan rad. Kada se rodio Baron, Trampovi su pozirali s njim za magazin People. Supružnici su se slikali s bebom u naručju pored zlatnih kolica, što je razljutilo brojne čitaoce koji su komentarisali da se dete i ne vidi od silnog zlata, a da su roditelji u stvari samo želeli da se pohvale luksuzom i bogatstvom, dok im je sin u drugom planu.


- Baron me mnogo podseća na Donalda. Tih je i ne plače mnogo. Baš kao i moj muž, stalno gleda šta se oko njega dešava – rekla je u tom intervjuu bivša manekenka koja se 2010. godine posvetila dizajniranju nakita, a onda je posao proširila i na kozmetičku liniju. U javnosti je oduvek bila poznata kao supruga Donalda Trampa, pa je naporno radila kako bi zaslužila titulu dizajnerke.

 

- Možda zbog toga što je toliko lepa nismo očekivali da je pametna – rekla je TV voditeljka Barbara Voters o utisku koji je Melanija ostavila na njenu ekipu.

foto: Profimedia

- Ako je Donald bio problematičan u mladosti, Melanija je bila potpuna suprotnost – rezervisana, umerena i fina, piše CNN. Uprkos brojnim skandalima Donalda Trampa, Melanija bezrezervno brani i podržava supruga.

 

- Mnoge optužbe protiv njega sasvim su lažne. Mnoge su i tačne, a ja se ne libim da kažem da je grešio. Opet, on je na konstantnoj meti medija. On je pomalo sirov, znate. Ružne reči koje koristi spadaju u dečački žargon, ali kada ga malo bolje upoznate, on je neverovatan džentlmen, pun podrške za drage ljude. Priča o tome da ponižava žene pada u vodu kada pogledate njegove kompanije u kojima su na brojnim uticajnim mestima upravo žene. On ih podržava da slede svoje snove i teže ka najvišim pozicijama. Verujem mu – rekla je Melanija za CNN. Mediji naklonjeni demokratama pokušavali su da upotrebe Melaniju Tramp kao oružje protiv republikanskog kandidata. Kopajući po prošlosti bivše slovenačke manekenke, pripadnici sedme sile dolazili su do raznih materijala i tako su objavljene njene nage fotografije iz mladosti. Na taj način prisilili su Melaniju da se oglasi tokom kampanje, što je inače retko činila. Ističući da je te fotografije podmetao tim Klintonove, Trampova je rekla da nema čega da se stidi.

 

Nastavak teksta pročitajte na narednoj strani...

 

makonda-tracker