Penelope Kruz dolazi u Sarajevo da glumi udovicu

0
Filmska diva Penelope Kruz polovinom septembra dolazi u bosanskohercegovačku prestonicu Sarajevo gde će raditi na ostvarenju Venuto al Mondo italijanskog reditelja Serđa Kastelita

Kako prenose bosanski mediji, sarajevski fanovi glumice Penelope Kruz oduševljeni su i jedva čekaju da ugrabe priliku da vide slavnu lepoticu u svom gradu. Penelope će u Sarajevo doći na sam početak snimanja filma Venuto al Mondo.

Glumica se trenutno sa svojim suprugom Havijerom Bardemom i njihovim sinčićem Leonom odmara u Italiji, a odmah posle odmora počinje sa snimanjem.

Penelope, u filmu koji se temelji na romanu italijanske spisateljice Margaret Makantini, glumi udovicu Gemu koja nakon rata dolazi u Sarajevo kako bi sinu pokazala grad u kojem je rođen njegov otac. Inače, Margaret je supruga redatielja filma Serđa Kastelita, a ovaj njen roman o ratu u Bosni i Hercegovini postao je bestseler u svetu.

Izvor blizak produkciji filma otkrio je da su lokacije odabrane za ovaj film zaista atraktivne i da će snimanja osim u Sarajevu biti u Rimu, ali i Hrvatskoj. Međšutim, on nije želeo da otkrije više detalja kako bi se sprečila prevelika pompa oko dolaska oskarovke na ova mesta.

makonda-tracker