Kejt Mos: Moja velika ciganska svadba

0
Supermodel Kejt Mos slikala se zajedno sa svojim novopečenim suprugom Džejmijem Hajnsom i ćerkom Lilom Grejs za editorijal septembarskog izdanja britanskog magazina Vogue gde je otkrila šta joj je poslužilo kao zvezda vodilja dok je planirala svoje venčanje
foto: vogue.co.uk
foto: vogue.co.uk

Tridesetsedmogodišnja manekenka Kejt Mos ispričala je za časopis Vogue da je tokom organizacije svog julsko venčanja sa rok muzičarem Džejmijem Hajnsom bila inspirisana svojim omiljenim rijaliti serijalom Big Fat Gipsy Weddings, emisijom o raskošnim svadbama nomadskih zajednica koji se prikazuje na britanskoj televiziji.

- Cigani na mene ostavljaju veoma romantičan utisak. Prosto ne mogu da poverujem kakve su to haljine, deset puta su lepršavije od ma kojeg leptira. Devojke u njima jedva uspevaju da stignu do oltara. To je tako genijalno! – oduševljeno je podelila svoje mišljenje Kejt.

Inače, ova dama je za svoj veliki dan odabrala venčanicu koju je dizajnirao njen veliki prijatelj Džon Galijano, uprkos tome što se on zbog svojih antisemitskih komentara već mesecima nalazi na stubu srama svetske javnosti.

- Čim sam obukla haljinu, osetila sam navalu srećnih osećanja. Želela sam pravog, klasičnog Galijanija, od pravoh šifona u stilu tridesetih godina prošlog veka. U njegovim haljinama sam živela toliki broj godina i u njima se osećam neverovatno udobno i sigurno. One su mnogo mnogo više od visoke mode. Zahvalna sam Bogu na trudu uloženom u tu haljinu – ispričala je Mosova.

Ovo raskošno venčanje na kojem je bilo 138. zvanica i čak šesnaest malih deveruša, kako sama Kejt kaže, bilo je osmišljeno u duhu romana Skota Fitzdžeralda Veliki Getsbi.

- Svi detalji su bili intenzivni. Mislim da sam bila potpuno luda. Želela sam da odiše sanjarskom atmosferom dvadesetih, kad su boje delovale tako nekako razlivene. Dopala mi se ideja o takvoj vrsti osvetljenja i dekadencije. Bio je to jedan rokenrol Veliki Getsbi – ispričala je manekenka.

makonda-tracker