Boban i Marko Marković Orkestar: Sedma godina u Guči

0
Da nijedan Dragačevski Sabor u Guči, ne može da prođe bez koncerta Orkestra Bobana i Marka Markovića, jasno je već sedam godina, a čuveni muzičari uveličali su i ovogodišnju feštu trube

Najveću trubačku feštu na Balkanu koja traje od osmog do 14. avgusta svečano je otvorio ambasador Rusije Aleksandar Konuzin, a u saborskom odboru za dobrodošlicu osim Jolovića i Konuzina našao se i ambasador trube Boban Marković, kao i domaćin Miodrag Kostić. Ambasador Sabora i počasni gradjanin Guče, Boban Marković će u subotu 13. avgusta otvoriti Finalno takmičenje trubačkih orkestara, a nakon takmičenja na stadionsku binu će izaći Boban i Marko Marković orkestar da svojim umećem ukrase najvažnije saborsko veče, uz direktan TV prenos koncerta.

- Meni  je Sabor u Guči najvažniji događaj sezone. Koncerti na festivalima, druženje sa svetskim muzičkim zvezdama ne mogu se meriti sa koncertom pred mojom publikom u Guči, niti nešto može zameniti druženje sa prijateljima ispod šatri, uz zvuke trube – govori Boban.

Orkestar Bobana i Marka Markovića u Guču stiže pravo sa Sziget festivala, na kojem sviraju nultog dana, jer je orkestar insistirao da ima vremena za koncert i provod u Guči.

Očekuje se da Multimedia records objavi licencno za Srbiju album Balkan Brass Battle, koje su naši majstori trube snimili zajedno sa rumunskim orkestrom Fanfare Ciocarlia. Ovaj album se u julu mesecu našao na vrhu liste najboljih world music albuma u izboru panela evropskih radio Dj-eva.

makonda-tracker