Milan Topalović Topalko: Narušio sam svoj nervni sistem

12
Pevač Milan Topalović Topalko otkriva kako je odlučio da napusti estradnu scenu i vrati se u rodno selo Trudovo zato što se uplašio da će suprugu i ćerku dovesti do ivice finansijske propasti

Iako je važio za miljenika publike, folk pevač Milan Topalović Topalko (34) prošle nedelje odlučio je da napusti svoju profesiju. Iako deluje kao da je naprasno doneo ovakvu odluku, niz okolnosti uticao je na to da Milan napusti karijeru za koju su mu mnogi predviđali da će biti duga i zvezdana. Zajedno sa svojom suprugom Vesnom (38) i ćerkom Helenom (14), pevač je rešio da nastavi život daleko od medija u rodnom selu Trudovu nadomak planine Zlatar. Bes, bol i gorčina ispunjavaju srce šarmantnog pevača koji je zbog egzistencijalne sigurnosti svoje porodice morao da se odrekne svoje velike ljubavi - muzike.

- Jesam odlučio da se povučem sa estradne scene, ali nisu istinite tvrdnje pojedinih medija da sam to učinio zbog ljubomore prema mojim kolegama. Nikada sebe nisam doveo u situaciju da se poredim sa pevačima poput Ace Lukasa, Ace Pejovića i Zdravka Čolića, mada sam uvek težio da budem kao oni. Kap koja je prelila čašu bila je moja nedavna poseta Crnoj Gori i planirana turneja. Po dolasku na primorje i nakon nekoliko nastupa, shvatio sam da ljudi nemaju finansijska sredstava za osnovne životne potrebe, a kamoli da izdvoje novac za izlazak u diskoteku ili posetu nekom koncertu. Sebe sam doveo u situaciju da se zapitam da li se uopšte isplati baviti ovim poslom. Finansijski nisam mogao da izdržim ulaganja u svoju karijeru bez pokrića – otkriva Topalko koji ne krije gorčinu zbog trenutne situacije u svom životu.

- Nakon veoma uspešnog niza takmičenja za Zvezde Granda, Farme i Grand festivala, imao sam sve neophodne uslove za napredak. Sve pare koje sam zaradio uložio sam u album, odličan bend koji me je pratio, nastupe, garderobu za koncerte, a svojoj porodici obezbedio sam krov nad glavom kupivši im stan. Ali, nakon dve godine na sceni, sve je to nestalo jer nisam uspeo da povratim uloženi novac. Nisam kivan ni na koga, već sam besan na sebe što mi se sve ovo dogodilo. Znam da sam imao sve uslove, čak bolje nego većina ljudi, a opet nisam uspeo. Nemam iza sebe sponzore, niti sam se zaduživao i doveo sam sebe u situaciju kada sam jednostavno morao da stanem sa svim kako svoju porodicu ne bih doveo do bankrota. Sve više sam tonuo u minus – govori Milan kojem je od samog početka karijere najveća podrška bila supruga Vesna.

- Bol mi razdire dušu zbog toga što sam morao da napustim profesiju koju volim. Nemam predstavu čime bih mogao da se bavim u budućnosti osim pevanjem. Odlučio sam da sa suprugom i ćerkom dođem u svoje rodno selo Trudovo nadomak Zlatarskog jezera. Želim da naredne dane provedem u tišini, ćutanju i gledanju u vodu, a iskreno ovde to ništa ne košta. Naravno da je prva pomisao koja mi je prošla kroz glavu kada sam odlučio da se povučem bila moja porodica i njihova egzistencijalna sigurnost, ali ja ću se i dalje truditi da budem oslonac mojim damama. Ipak, stub našeg doma je moja supruga, veoma sposobna i predana žena koja je nebrojano puta do sada pokazala da je sposobnija od mene – priča pevač čiji su odlazak sa estradnog neba mnogi povezali sa zdravstvenim problemima.

- Za sedamnaest godina koliko aktivno nastupam, ozbiljno sam narušio svoje zdravlje, ali ni u jednom trenutku nisam imao problem sa glasnim žicama. Narušio sam svoj nervni sistem, ali nisam dozvolio da to utiče na moju profesiju koju sam do sada profesionalno obavljao. Svoju odluku nisam lično saopštio Saši Popoviću, ali on je već neko vreme upoznat sa mojim problemima i uvek se trudio i davao je sve od sebe da mi pomogne. Njemu i Žiki Jašiću dugujem zahvalnost za sve što sam postigao, ali sve ovo moralo je da bude samo moja odluka. Ne mogu da se ponašam kao malo dete koje plače i odmah ide kod roditelja da traži pomoć. Pokušaću i daću sve od sebe da prebrodim životne izazove koji su me snašli – završava setno Milan.

 

Danilo Mašojević

makonda-tracker