uspomene

OTAC JE ŽELEO DA SE BAVIM OZBILJNIM STVARIMA U ŽIVOTU: Dragan Bjelogrlić se prisetio njihovog poslednjeg razgovora!

2

Preminuo je pred njegovu maturu, ali ove reči neće zaboraviti

foto: Zorana Jevtić
foto: Zorana Jevtić

Glumac Dragan Bjelogrlić više od četrdeset godina prisutan je na malim ekranima. Prvu ulogu imao je sa 15 godina i to u filmu Branka Bauera, "Boško Buha", gde tumači lik Save Jovanovića Sirogojna. Nakon toga upisuje Fakultet dramskih umetnosti, a već na trećoj godini dobija veliku ulogu.

 

Tokom 1987. godine snimana je serija "Bolji život", reditelj je tada tražio glumce koji bi mogli da iznesu glavne likove, a Bjeli je dodeljena uloga Slobodana Bobe Popadića koji ga je kasnije proslavio. Kako je izjavio jednom prilikom, u prvom trenutku nije bio srećan što su mu dodeli tu ulogu.

 

"Mislim da je to pre svega bila jedna dobra serija, što ja tada nisam mogao da znam. Bio sam dosta buntovan i neke stvari je Siniša Pavić pisao, a ja sam menjao. Čak sam možda inspirisao Sinišu da tog Bobu napravi buntovnijeg nego što je želeo." - ispričao je Bjela koji je inače često znao da kasni na snimanja, kako je kasnije ispričao glumac Marko Nikolić.

 

Nastavak na sledećoj strani!

foto: Dragana Udovičić

Glumac se prisetio i svog detinjstva, očinske figure i sećanja.

 

"Meni je, nažalost, otac umro kad sam bio pred maturom. Jedan od poslednjih razgovora koji pamtim s njim dok je ležao u postelji bio je upravo taj da treba da se bavim ozbiljnim stvarima u životu, i to je podsvesno uticalo na moj odabir građevine. A u trenutku kada sam bio na studijama građevine, iako mi je ona dobro išla, shvatio sam da nije za mene. Postojala je zebnja moje majke i brata, ali nisu imali otpor prema toj odluci. Kako bi bilo da je moj otac ostao živ, to ne znam, mada mislim da ni tu ne bi bilo problema." - govorio je svojevremeno Bjela.

 

Draganov drug iz detinjstva Zoran Vavić otkrio je kako su glumca volele gotovo sve devojke u ovom mestu.

 

"Tokom leta bi po ceo dan igrao fudbal, izlazio u kafanu sa društvom i tako se zabavljao. Voleo je da provodi vreme po kafanama, to svi znaju u selu. Devojke su ga stalno jurile, dok je bio dečak to je bilo zato što je dolazio iz grada i tada su želele da se udaju za njega. Kasnije kada je postao slavan, mnoge su htele da budu sa njim da bi im omogućio da glume u filmu, pa makar se skinule gole. Želele su da imaju karijeru po svaku cenu." - otkrio je Bjelogrlićev drug iz detinjstva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker