Darko Rundek kod spomenika Šabanu najavljuje Nišvil

0
Rundek Cargo trio posle nastupa 7. avgusta na Love festu na Letnjoj pozornici u Vrnjačkoj Banji, očekuje svirka 10. avgusta u Nišu u amfiteatru kod spomenika kralju romske muzike Šabanu Bajramoviću.
Foto: Vladimir Šporčić
Foto: Vladimir Šporčić

Gitarista i pevač Darko Rundek, violinista Isabel i multiinstrumentalista Dušan Vranić nastupiće u iduću sredu u 21 čas okviru programa na River Stage-u, koji je posvećen romskim izvođačima rođenim u Nišu i služi kao uvod u početak novog izdanja džez festivala Nišvil od 11. do 14. avgusta.

Rundek je na Nišvilu nastupio u leto 2009. godine i u čast je tada nedavno preminulog kralja romske pesme Bajramovića izveo čuvenu pesmu Đelem đelem.



- Ne znam da li ćemo ovo izvesti dobro, ni kako će pjesma zvučati, ali ćemo je pjevati u čast kralja Šabana Bajramovića - poručio je tada Rundek, pre nego što je sa Cargom orkestrom bio krenuo u emotivno izvođenje pesme koju je sa njima otpevalo i nekoliko hiljada Nišlija.

Pored toga na srpskoj letnjoj mini turneji, na kojoj promoviše aktuelni CD album Plavi avion, Rundek Cargo trio nastupa i 8. avgusta (20:30) u Užicu na platou kod hidrocentrale, kao i 9. avgusta (22:00) u somborskom Cafe del sol.

makonda-tracker