bilo je i gorih dana

U TRUDNOĆI JE PREŽIVELA VARIOLU VERU I BILA JE U STROGOM KARANTINU: Ceca Bojković se prisetila nezaboravnih trenutaka!

1

Pandemija ju je zatekla ali se pridržava propisanih mera

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Slavna glumica Svetlana Ceca Bojković priznala je kako provodi vreme u karantinu, pa je i odala jedan detalj iz prošlosti.

 

"Mnogo razgovaram telefonom i mnogo se vise dopisujem preko Vibera, uglavnom sa inostranstvom. Hvala Bogu, nemam ni Fejsbuk ni Instagram ni ništa od toga. Jer onda mislim da bih poludela. To namerno nemam, a i inače nisam zavisnik od te, kako je zovu ako se ne varam, četvrte industrijske revolucije. No, pošteno govoreći, nikada nisam više komunicirala na teme i dileme ovaj način", rekla je Ceca.

 

foto: Dragan Kadić

"Svako od nas se, na ovaj ili onaj način trudi da održi neko dobro raspoloženje, duhovitost... A i šta bi se drugo moglo činiti što bi nas održalo? Ima dosta duhovitih postova, komentara i lepih muzičkih snimaka koje mi razni ljudi šalju. Imairaznih saveta, kako ovo, kako ono... U svakom slučaju, okreni-obrni, stanje je vanredno", dodala je ona.

 

Ceca kaže da nikad nije bilo "vanrednije" stanje.

 

"O svemu razmišljam, a ujedno i ne razmišljam. Možda zvuči oksimoronski, ali najkraće to je to. Jer kada bih dublje analizirala, razmišljala, verovatno ne bih daleko stigla, shodno činjenici da nemam dovoljno podataka, kao što je slučaj sa većinom nas običnih ljudi. Izmedu ostalog ima trenutaka koji u meni pobuđuju i ljutnju, bes", priznala je naša glumica.

 

"Ubrajam se u grupu od preko 65, što znači da moram da ostanem u kući. A to otvara vrlo realne probleme. Ako je vanredno stanje, onda valjda treba da je moguće vanredno i bez uputa da odeš kod lekara specijaliste za nešto. Drugo, podizanje novca u kešu iz banke... A treba ti keš. Čak i kad šaljem svoju ćerku da mi po gradu pribavlja potrepštine, ona, uz sve, još treba da gleda gde može kartica, gde samo keš... Domovi za stara lica traže svoju mesečnu nadoknadu, otac mog supruga Slavka je u domu...To su naizgled sitnice, ali o tome, verujem, treba govoriti, jer nisu uopšte beznačajne, pogotovo kada ste zatvoreni u kuii kada ne možete ništa da učinite. Onda sam, naravno, i besna", kazala je.

 

"Ja sam, recimo, preživela variolu veru tako što sam mesec dana bila u strogom karantinu u kući jer sam bila trudna. Sećam se tih svakodnevnih izveštavanja: koliko zaraženih, koliko mrtvih... Veliki pritisak. Medutim, ovo je sada daleko komplikovanije jer je uhvatilo ceo svet. Gledamo kako neke države izuzetno stradaju", kaže Svetlana Bojković.

 

"Treba biti strpljiv i oprezan. I vedar. Poštovati pravila, to se jednostavno mora. Ali i sebe. Zivot je ipak i lepši i jači od nevolja koje mu se na putu nađu", zaključila je Ceca.

 

 

 

 

makonda-tracker