trudio se da ostane smiren

"BILO JE KAO DA JE KRAJ SVETA": Duško Tošić preživeo dramu u povratku iz KINE, opisao sve do DETALJA

0

Srpski fudbaler Duško Tošić otkrio je da je prošao kroz dramu kada je odlazio iz Kine u trenutku kada je tamo "buktio" koronavirus.

foto: Marina Lopičić
foto: Marina Lopičić

Tošić je za tuski list Fanatik detaljno objasnio kako je morao da napusti najmnogoljudniju zemlju sveta.

 

- Znali smo za koronavirus, pokušali smo da budemo oprezni. Ipak, posle treninga prišao mi je trener i rekao "Kada završite odmah se vraćajte kući i bez zadržavanja. U tom trenutku su letovi iz Kine počeli da se otkazuju jedan po jedan, ali sam nekako uspeo da pronađem poslednji kompanije "Turkish Airlines" - počeo je priču Tošić.

 

Put ka aerodromu mu je ostao upečatljiv.

 

- Ovo što sam video bilo je neverovatno. Bilo je to kao da je kraj sveta... Ali ni tada nisam osećao strah. Navijači Bešiktaša za mene imaju nadimak "Tenk", a tenk se ne boji ničega. Ostao sam smiren koliko god je to moguće.

 

Sleteo je u Istanbul, odakle se uputio ka Srbiji i proveo mesec dana u domovini.

 

- Kasnije smo otišli da treniramo u Dubaiju, liga je odložena, ali su neki igrači polako počeli da se vraćaju dok se virus širio po Evropi.

 

Problem Tošiću pravi i to što nema kako da se vrati u Kinu.

 

- Igrači poput Gracijana Pelea, Oskara, Hulka, Andersona Taliske i Marka Arnautovića ne mogu da se vrate u Кinu isto kao ja, jer nema letova. A moramo se nekako vratiti. Svi mi imamo ugovore sa njihovim klubovima - rekao je Tošić i priznao da osam dana nije napuštao kuću u Beogradu.

 

 

makonda-tracker