porodičan čovek

"MENE SU MOŽDA SAČUVALI HERCEGOVAČKI KORENI": Dragan Bjelogrlić iskreno o svom odrastanju i deci!

4

Glumac zna koja uloga je odredila njegovu karijeru, ali i šta je najvažnije za jednog čoveka

foto: Nemanja Nikolić
foto: Nemanja Nikolić

Popularni glumac, producent i reditelj Dragan Bjelogrlić objasnio je zašto je bilo jako opasno što je doživeo toliku popularnost kao tinejdžer, ulogom Bobe u seriji “Bolji život”.

 

"Profesionalno me je odredila uloga Sirogojna, bio sam osmi razred, a Boba je uz Gigu bio najpopularniji lik i to je nešto što je sigurno odredilo moj glumački put. Tad sam bio najpopularniji u svom životu, ali je to mač sa dve oštrice. Koliko je bilo dobro što su me ljudi voleli i znali, toliko je moglo da bude i opasno. Jako je teško ostati normalan dok si mlad, čovek dok je mlad stalno misli da će zauvek biti mlad, a kad je mlad i popularan onda tek misli da će to trajati zavek, to je vrlo opasno tlo." - objašnjava Bjelogrlić.

 

Iako je kroz svoju karijeru doživeo mnoge izazove, Bjela tvrdi da je upravo porodica uspela da ga sačuva od stranputice.

 

foto: Youtube Printscreen

"Mene su možda sačuvali moji hercegovački koreni i ta neka konzervativnost. Mlad sam ostao bez oca, imao sam 18 godina i majka je bila uz mene i stariji brat. On je donekle preuzeo ulogu oca i mi smo ostali do dan danas nerazdvojini, stvaramo zajedno i to je verovatno razlog zašto nisam izgubio sebe." - kaže Bjela koji po istom principu danas vaspitava svoju decu:

 

"Verujem da sve polazi od kuće. Imam dvoje dece koji su sada mladi ljudi, nisu više deca, imaju 23 i 19 godina. Mogu da kažem da je moja supruga pre svega ustanovila to pravilo da sve u životu potiče od kuće i uvek imam empatiju prema deci koja su bez roditelja, koja nisu imala tu sreću da odrastaju u skladnim porodicama i njima je uvek bilo teže. Sve u životu što radite se vraća na ono što ste poneli iz svog porodičnog doma. To zna da zvuči demagoški, ali ja u to verujem i na ličnom primeru sam to i iskusio. Kad god mi je bilo teško ili sam se nalazio u situacijama kojim putem da krenem, prisećao sam se onoga što sam naučio u svojoj porodici ili pitao za savet svoje najbliže."

 

foto: Zorana Jevtić

 

 

makonda-tracker