Silvana Stojnić: Izdržaću sve zbog dece

1
Supruga poznatog muzičara Ljubiše Stojanovića Luisa, koji je poginuo u ponedeljak rano ujutru u saobraćajnoj nesreći na novosadskom autoputu, kaže da prolazi kroz najteži period u životu.
Foto: Vladimir Šporčić
Foto: Vladimir Šporčić

Luisova nevenčana supruga Silvana ispričala je za Press da joj je najteže bilo kada je morala da saopšti deci da im se tata neće više vratiti.

- Najviše sam se plašila kako će deca reagovati kada im budem saopštila tragičnu vest. Andrej ima osam godina, Sergej šest, a Ela Mita samo tri. Kako tako maloj deci reći da nemaju više oca? Koje reči izgovoriti? Šta reći da oni shvate šta se dogodilo, a da im sve to ne ostane trauma? Bezbroj pitanja sam sama sebi postavila, isto toliko odgovora pokušala da pronađem i ništa nije valjalo. Preslišavala sam se milion puta, ponavljala u sebi čitave rečenice... Ništa nije ispadalo dobro. Odlagala sam da im saopštim istinu – ispričala je Silvana.

- Malopre su saznali da im je otac nastradao. Videli su po meni da je nešto ozbiljno. Ćutali su i čekali da vide što sam ih okupila. Kako sam to tačno formulisala, ne znam. Samo znam da sam pokušala da im objasnim zašto im se tata neće vratiti. Slušali su me pažljivo, ali ne mogu oni da razumeju šta se dogodilo. Još su mali, ne shvataju oni težinu svega. Znam da neće biti lakše ni kasnije. Kako vreme bude prolazilo i kako budu rasli, postavljaće mi razna pitanja u vezi s ocem. Znate, oni su bili vezani za Luisa toliko da ne mogu da pronađem reči da vam to opišem – kaže Luisova supruga.

Silvana je za Novosti rekla i da Luis nije bio umoran pred polazak na put, i da ništa nije moglo da nagovesti ovakvu tragediju.

- Te večeri nastupio je u Beču kod jednog svog prijatelja, i to nije bila klasična tezga. Čuli smo se posle koncerta, pre njegovog polaska na put. Rekao mi je: Sve je u najboljem redu, atmosfera je bila sjajna, uskoro krećem, vidimo se ujutru! Ne znam kako se to dogodilo. Jedino znam da moj suprug nije bio umoran. Veći deo puta vozio je jedan od muzičara, a kada su prešli našu granicu, Ljubiša je seo za volan. Moja želja je da bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju, jer smatram da je svojim dugogodišnjim radom to i zaslužio. U ponedeljak smo taj zahtev dostavili Udruženju džez muzičara, čiji je bio član, a ono će ga proslediti nadležnim institucijama u gradu. Sada čekamo na odgovor grada i nadam se da će biti pozitivan.

 

makonda-tracker