Poginuo Ljubiša Stojanović Luis

3
Pedesetdevetogodišnji pevač poginuo je 31.jula oko pola pet sati u lančanom sudaru nekoliko automobila kod mesta Mali Iđoš između Feketića i Vrbasa

Kako se navodi, Luis je išao iz Subotice ka Novom Sadu. Pokušao je da pretekne vozilo i potom se direktno sudario sa automobilom mađarskih registarskih oznaka koji je dolazio iz suprotnog smera.

Oba vozača su poginula, a povređeno je šestoro osoba. U nesreći je povređeno i troje Luisovih saradnika koji su bili sa poznatim pevačem u kolima. Oni su posle ukazane lekarske pomoći u bolnici u Vrbasu pušteni na kućno lečenje. Posle policijskog uviđaja biće poznato više detalja o tragediji.

Ljubiša Stojanović Luis rođen je u Leskovcu 25. juna 1952. godine, a muzikom je počeo da se bavi od 1970. godine. Nadimak Luis dobio je kada je imao devet godina jer je uspešno izvodio pesme Luisa Armstronga. Završio je srednju muzičku školu u Nišu, a u Beogradu Fakultet muzičke umetnosti.

Bio je među prvima koji je kombinovao džez sa srpskim folklorom, a 1980. godine je snimio prvi album pod imenom Ne kuni me, ne ruži me, majko, koji je uspešno prodavan u Srbiji i Jugoslaviji. Tvorac je mnogobrojnih hitova među kojima su Dunjo moja, Sve se osim tuge deli, Obriši suze, mala moja, Ciganski san, Opa, opa, Slike u oku... Zajedno sa grupom Flamingosi, pobedio je na Beoviziji 2006. godine sa pesmom Ludi letnji ples.

Luis je iza sebe ostavio šestoro dece. Nakon prvog braka sa suprugom Nevenom u kojem je dobio sina Miodraga (37), pred oltar je otišao sa izabranicom Dubravkom, koja mu je rodila ćerku Maju (28) i sina Marka (27). Nakon što je i njegov drugi brak doživeo krah, pevačevo srce osvojila je devetnaest godina mlađa Silvana Stojnić sa kojom ima sinove Andreja (7) i Sergija (5) i ćerkicu Elu Mitu (2,5).

 

makonda-tracker