Haris Džinović: Na stazi starog prijateljstva

0
Bard narodne muzike Haris Džinović priča kako je obnovio prijateljstvo sa pop pevačem Željkom Joksimovićem i otkriva kako su se zajedno sa svojim izabranicama provodili tokom odmora na Crnogorskom primorju
Foto: Julija Gromova
Foto: Julija Gromova

Sve ono što je poslednje četiri godine legendarnog pevača narodne muzike Harisa Džinovića (59) razdvajalo od dobrog prijatelja i kolege Željka Joksimovića (39) sada je samo stvar prošlosti koje se nerado seća. Naime, tokom perioda zatišja u njihovom odnosu u medijima se dosta spekulisalo o navodnoj svađi, ali deo godišnjeg odmora koji su sa svojim lepšim polovinama zajedno proveli u Crnoj Gori dokazuje potpuno suprotno. Iako je u hotel Splendid u Bečićima Haris krenuo sa suprugom Melinom Džinović (30), dobar deo slobodnog vremena delili su sa Željkom i njegovom izabranicom Jovanom Janković (30), koji su ovo leto odlučili da provedu u iznajmljenoj vili nadomak Budve. Odlučni u tome da proslave svoje obnovljeno prijateljstvo muzičari su večeri na primorju provodili u šetnjama budvanskim Starim gradom, posećujući poznate restorane i uživajući u večerama koje su Željko i Jovana priređivali u svom privremenom morskom domu.

Iako je Željkovo i Harisovo ponovno druženje izazvalo veliku medijsku pažnju, bard narodne muzike tvrdi da njega i Željka nikada nije razdvajala svađa.

- Željko i ja nikada nismo bili u sukobu niti smo bili u situaciji da ne pričamo jedan s drugim. Uz to, nismo sebe ni dovodili u priliku da govorimo loše jedan o drugom. Naš odnos se uvek zasnivao na uvažavanju i poštovanju - naglašava Haris koji ne krije da su se on i Željko udaljili jedan od drugog zbog poslovnih nesuglasica, ali da su se vratili na stazu starog prijateljstva.

- Jednostavno smo se u jednom vremenskom periodu udaljili jedan od drugog. Nismo se družili iz nama poznatih razloga, ali nismo bili ljuti jedan na drugog. U određenim trenucima nismo se složili oko nekih nama tada profesionalno važnih stvari što je rezultiralo time da se i privatno udaljimo. Ali, vreme je kao i uvek učinilo svoje, pa smo sada ponovo na staroj relaciji. Da se između nas dvojice kojim slučajem dogodio neki veći konflikt, ne bi ni došlo do obnavljanja prijateljskog odnosa - govori legendarni pevač dočaravajući atmosferu prijatnih trenutaka koje su on i njegova supruga Melina delili sa Jovanom i Željkom.

- Jedne večeri smo Melina i ja uživali u prelepoj vili u kojoj svoj odmor provode Željko i Jovana. Druženje je trajalo do duboko u noć, a ja sam najviše vremena proveo u kuhinji jer sam bio zadužen za pripremanje gastronomskih specijaliteta. Bilo je to veoma simpatično veče. Iako je Željko na odmor sa sobom poneo i gitaru, pa se moglo desiti i da zapevamo, to se nije desilo. I nama je, čini mi se, nekad dosta muzike. Sve u svemu, uživao sam tokom boravka u Crnoj Gori, a da mi tamo nije lepo ne bih se svake godine vraćao na tu destinaciju - zaključuje Haris.

Danilo Mašojević

makonda-tracker