nije očekivala

"BOJIM SE, ALI NISAM LJUTA": Književnica Biljana Srbljanović zaražena virusom korona, njena poruka je veoma ozbiljna!

5

Sve vreme je bila odgovoran građanin ali je bolest nije zaobišla

foto: Dragan Kadić
foto: Dragan Kadić

Književnica Biljana Srbljanović objavila je na društvenoj mreži Fejsbuk da je se tetirala na virus korona i da je su rezultati pozitivni.

 

Veoma je iznenađena ovim ishodom jer se sve vreme pridržavala propisanih mera.

 

"Ako vi i dalje nemate nekog bliskog prijatelja, ko je na respiratoru zbog Covida, imam ja. Ako i dalje ne znate nikog ko je pozitivan na Koronu i upravo čeka prijem u bolnicu, znam ja: sebe.

 

Nismo nigde putovali, nismo se ponašali neodgovorno, radili smo zajedno, nosila sam rukavice i masku, držala se samoizolacije, čim je on osetio prve simptome, zatvorila od svih, sve dezinfikovala i čekala šta će biti. I bilo je to što je sad. Izolacija pomaže, jer mi je muž negativan, nisam obesno blejala napolju, išla po radnjama, pritiskala dugmiče lifta, sedela sam zatvorena u JEDNOJ sobi i čekala kraj inkubacije s nadom. Nije upalilo.

 

Srećom, postoji jasan i efikasan protokol, od mog testiranja juče do danas popodne sam ubeležena, već obavestila sve koji su iole mogli sa mnom biti u kontaktu u poslednjih 2 nedelje (srećom, minimum je u pitanju, jer samoizolacija spasava živote), priprem se odlazak u bolnicu i čekam odgovarajuću terapiju. Nema rasula, nema haosa, nema nervoze, nema "ne znam", protokol je postavljen, funkcioniše, brz je, isti je za sve, bolnice su spremne, sve mi uliva poverenje i spokoj.

 

Bojim se, naravno, ali nisam ljuta. Rastužuju me ljudi koji stigmatizuju obolele, kao da smo se namerno zarazili i kao da nismo štitili sebe i druge. Ali, to je ljudska priroda."

 

foto: Damir Dervišagić

 

makonda-tracker