otkrila tamnu stranu

ŠOKANTNA ISPOVEST HRVATSKE TENISERKE: Bila sam u ljubavnom TROUGLU, mnoge igračice spavaju sa DIREKTORIMA zbog karijere

0

Ravnopravnost polova i sprečavanje nasilja nad ženama spadaju u 17 globalnih održivih razvojnih ciljeva ali nikako da se potpuno reguliše.

foto: instagram
foto: instagram

Zahvatilo je to sve pore našeg društva, tako i onu sportsku. Tema je to o kojoj će same sportistkinje pričati s knedlom u grlu ili uopšte neće pričati.

A neke hoće potpuno otvoreno, što je i pametno kako bi se problemi, koji se nikad neće iskoreniti, barem smanjili.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mariana Dražić? (@marianadrazic) on

Hrvatska teniserka Marijana Dražić jedna je od onih koja je, nažalost, iskusila i tu stranu diskriminacije, ali istoga pola.

 

Ova Hrvatica rodom iz Makarske, koja traži svoje mesto pod teniskim suncem, nije se ustručavala da podeli svoju priču.

 

- Bila sam na turniru s prijateljicom i s njom delila sobu, kako to ide zbog troškova. Međutim, tekom turnira otkrila sam da dosta igračica voli isti pol što je bilo u slučaju moje prijateljice. Ja sam to odobravala i nisam imala ništa protiv toga, ali ušla sam, ne znajući, u ljubavni trougao jer je moja prijateljica htela da napravi ljubomornom svoju bivšu devojku koja je na taj turnir došla s novom devojkom - započela je ćerka nekadašnjeg fudbalera Darka Dražića.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mariana Dražić? (@marianadrazic) on

- U lobiju hotela, na primer jedna me je devojka dodirivala po kolenu, po kosi, sela je na mene, što je meni bilo neprijatno i rekla sam joj da to ne radi. Ispalo je kasnije veće s*anje jer su se sve te lezbijke udružile protiv mene.

 

Pa krenule bez milosti na nju.

 

- Kad sam igrala svoj meč, njih 15 iz ljubomore je došlo na tribine i navijalo protiv mene, pljeskalo, glasno pričalo. Bilo mi je stvarno neprijatno i uzela sam sobu samo za sebe. Imala sam i nervni slom.

 

Nažalost, ni prva ni zadnja premda je tenis jedan od retkih sportova u kojem su se teniserke izborile za ravnopravnost finansijske prirode. Međutim, ima tu svakakvih zakulisnih "igara"...

 

- U teniskim se krugovima sve brzo dozna, pa tako i da dosta igračica, kako bi si osigurale lakši put prema uspehu, spavaju s direktorima nekih turnira ili se prave da su njihove devojke, pa im osiguraju pozivnicu ili daju besplatan smeštaj, što je odvratno. Meni, srećom, takve ponude nisu stigle - objasnila je hrvatska teniserka.

 

 

makonda-tracker