veruje u pobedu

"MORAMO PREŽIVETI OVU AGONIJU": Alen Islamović uputio VAŽNU poruku, pa otkrio kako provodi vreme u KARANTINU

1

Regionalna muzička zvezda Alen Islamović ovih dana vreme provodi u svom stanu u Zagrebu i, kako kaže, balkon je postao njegov novi svet.

foto: Privatna Arhiva
foto: Privatna Arhiva

Pandemija korona virusa utiče na sve segmente ljudskog života. Otkazana su brojna velika sportska takmičenja, turneje i koncerti, festivali i sva druga dešavanja, tako da su i sportske, muzičke i glumačke zvezde morale na pauzu. Većina njih boravi u domovima u samoizolaciji i poštuje preporuke i apele nadležnih o smanjenoj društvenoj interakciji i kretanju.

 

foto: Privatna Arhiva

Upravo zvezde svojim primerom i javnim pozivima mogu ukazati na to koliko je prevencija važna u ovom trenutku. Regionalna muzička zvezda Alen Islamović ovih dana vreme provodi u svom stanu u Zagrebu i, kako kaže, balkon je postao njegov novi svet.

 

- Čak nisam do sad ni primetio da na njemu može biti prelepo. Jutarnja kafica sa čašom šljivovice, čitanje knjige, plan nabavki za 3-4 dana, za šta sam ja zadužen. Sa suprugom gledam najlepše filmove snimljene u zadnjih 50 godina. Čak sam gledao i „Sutjesku“ koja je fenomenalna. Posle ručka opet izađemo na balkon koji ima 20 metara kvadratnih i uživam uz čašicu dobrog belog ili crnog vina i sunce. Taj kućni karantin i nije loš, ako se organizuješ kako treba. Nakon nekoliko dana se navikneš. Ja i supruga Marijana smo sami sa našim ljubimcem i dobro nam ide - govori pevač. Stanovništvu preporučuje da izbegava gužve, zadimljene kafiće, pozdravljanja i ljubljenja.

foto: Privatna Arhiva

- Poruke sa TV stanica treba shvatiti ozbiljno. Otkazali smo brojne koncerte po Evropi do kraja aprila. Tu je bilo i dosta koncerata sa "Bijelim dugmetom". Moramo preživeti ovu agoniju koja nas je zadesila. Preživećemo i mislim da nam je ovo dobra škola za budućnost. Evropa mora jedinstveno reagovati, a ne pustiti da države samoinicijativno donose odluke. Nered nastaje kad ti komšija istrese smeće u dvorište, a ti to isto smeće prebaciš svom drugom komšiji u dvorište. Trebamo dati ljudima nadu u bolje sutra i da nam veruju da će sigurno biti bolje. Ovo je rat protiv Marsovaca - svemiraca koji već preko filmova osvajaju planetu nekoliko puta. Ovo je rat u koji se uvlači i panika i strah od gladi, strah od snova, strah od ljudi, strah od običnog izlaska na ulicu. Preživećemo i ja verujem u pobedu razuma – optimističan je Islamović.

 

Putem telefona i društvenih mreža u kontaktu je sa brojnim kolegama širom sveta.

 

- Čuo sam se sa Bregom. Reče da je stalno u studiju i da toga nema, poludeo bi. Sigurno će novom muzikom sve iznenaditi – mišljenja je Islamović.

 

 

makonda-tracker