Goca Tržan: Razvodim se na jesen

2
Mesec dana nakon što je objavljena vest da se pevačica Goca Tržan razvodi, ona je još zvanično udata za Ivana Marinkovića, a od konačne sudske rastave deli ih samo period godišnjih odmora
foto: Andreja Damnjanović, Luka Šarac
foto: Andreja Damnjanović, Luka Šarac

Ni svoj rođendan koji je obeležila 8. jula, pevačica Goca Tržan (37) nije mogla da doživi kao prekretnicu koja bi je usmerila na novi put bez čestih promena raspoloženja koje je ne napuštaju otkako je odlučila da kroz život nastavi dalje bez supruga Ivana Marinkovića (32). Privikavanje na novi način života, u kojem joj centralno mesto zauzima ćerkica Lena (4), otežavaju joj razne i česte medijske spekulacije o tome šta je glavni uzrok razvoda, kako će podeliti imovinu sa bivšim mužem, koliko će i kada on viđati njihovu zajedničku naslednicu, a koje su počele otkako je 21. juna objavljena vest da se konačno rastala od Ivana. Ipak, iako je reč o sporazumnom razvodu braka, njih dvoje su na papiru još venčani.

- Još se nismo zvanično razveli. Razdvojeni jesmo i čekamo da se sudska parnica sporazumno okonča na jesen. Jedini razlog odlaganja jeste period godišnjih odmora jer druge prepreke ne postoje – navodi Goca, sigurna da ni ovo neminovno odlaganje neće promeniti sudbinu njenog braka.

- Vreme neće doprineti pomirenju. Odlaganje nije nikakva šansa za promenu odluke o razvodu. Reč je o našoj zajedničkoj želji, uz koju imam potrebu da ostanem dosledna svom stavu i ne govorim o tome šta joj je prethodilo. Kada me neko pita o razvodu, osećam se kao da se to ne odnosi na mene jer nemam želju da pričam. To je nešto što je prošlo, a ja želim da gledam u budućnost i razmišljam o onome što me čeka. Prava istina je poznata Ivanu i meni, mada suštinski ona i ne postoji jer svako stvari gleda iz svoje vizure. Svesna sam da novinari treba da pišu, a moje je da u ovim uslovima ćutim – kaže Goca koja, ipak, ne može da ostane nema na nedavno spekulisanje u medijima kako postoji šansa da ostane bez stana koji je kupila sa suprugom tokom zajedničkog života jer se hipoteka koja je za njega založena vodi na ime Ivanove majke.

- Tu apsolutno ništa ne može da se iskomplikuje. Ne znam odakle te priče, osim ako Ivan nema potrebu da u medijima govori o takvim detaljima. Ostajem sa Lenom u stanu za koji nastavljam da plaćam kredit – jasna je pevačica kojoj veliki problemi nisu umanjili snažnu želju da o svojoj jedinici brine kao i do sada.

- Iako je svega svesna, Lena se normalno ponaša. Ivan je viđa onoliko koliko smo se dogovorili da bude s njom. I ja ga srećem koliko je potrebno da bismo ostali u normalnim odnosima. Spaja nas zajednička briga o detetu koje ničim nije zaslužilo da se od njega dignu ruke. Nas dvoje ćemo dalje onako kako moramo – navodi Goca koja se na ličnom primeru uverila u to da je čovek uvek spreman na dobro, a na loše nikada.

- Problemi vrebaju na svakom koraku, ali sve dok se bilo koja prepreka ne završava nekim strašnim zdravstvenim problemom, briga može da se podnese. Dobro sam upamtila izreku: Bolje užasan kraj, nego užas bez kraja. Čovek mora da bude spreman da se suočava sa stvarima koje ne želi i na koje nije ni spreman. Uz to, ljudi greše, a ni ja nisam natčovek da bih mogla sve da podnesem. Ima dana kada se osećam slomljenom, pa potom jačom. Raspoloženje mi varira iz dana u dan, ali kako vreme prolazi, čini mi se da mi je lakše. Jer, vreme ipak sve leči – zaključuje pevačica koja uz brigu o ćerki kroji i planove za naredni period.

- Leto ću provesti radno jer moram mnogo da radim, ali ću ipak pokušati da sa Lenom odem negde na odmor.

Jasmina Antonijević

makonda-tracker