Jelen Demofest: Za Kelis zatamnjeni Ford Exsursion, a Skindred traže ćevape

0
Organizatori Jelen Demofesta, agencija Aquarius Ogilvy, ovih dana imaju pune ruke posla oko ispunjavanja svih zahteva revijalnih bendova koji će nastupiti na ovogodišnjem festivalu.

Svjetski poznata zvezda Kelis alergična je na orašaste plodove te joj je rider prilagođen upravo tome. Ona je za potrebe keteringa pre nastupa 27.jula 2011 na tvrđavi Kastel tražila veću količinu isključivo uvoznog piva marke Grolsch ili Red Stripe, dok je u sobi mora sačekati set za pravljenje čaja isključivo marke Republic of tea yellow label. Zanimljivo je da je Kelis tražila da joj za vreme boravka u Banjaluci na raspolaganju bude zatamnjeni auto marke Chevy Suburban ili Ford Exsursion. Đumbirovim pivom Kelis i bend žele da ugase žeđ nakon tonske probe.

Da se zvezde ove godine hrane zdravo dokazuje i činjenica da su i Tricky i Kelis tražili sveži koren đumbira i rendalo, brusnice, razne vrste paprika, brokolija, šparglice i tikvice.

Najzahtevniji rider svakako ima Tricky koji će nastupiti 28. jula, i to samo zbog toga što je alergičan na veliki deo hrane te zbog toga insistira na tome da sam sebi sprema ručak i večeru. Ovo podrazumeva obezbeđivanje rešoa, tiganja, šerpi i pribora za kuvanje, kao i aleve paprike, jagnjećih šnicli, lososa, sardina i skuša. Insistira na morskoj soli i maslinovom ulju, dok mu kofein, biber, pšenica, kvasac, mleko i šećer ne smeju biti ni u blizini. Najveće iznenađenje je zahtev Trickyjevog menadžmenta koji insistira na tome da ketering za bend i samog Trickyja ne uključuje junk food, nego isključivo kuvano meso, jabuke, banane, grožđe, indijski orah i neposoljeni badem. Svoj egzotični duh izrazili su kroz zahtjev za hlebom od egipatske žitarice kamuta bez dodatih semenki. Bend će, kako kažu, nakon koncerta u bekstejdžu grickati šargarepe, celer i krastavce kao i komadiće humusa, salse i gvakamole.

Skindred, energični bend koji nastupa na zatvaranju festivala, je za potrebe bekstejdža tražio humus. Humus je srednjoistočna hrana sastavljena od garbanzo pasulja i tahinija. Potreban im je med, Keloggs pahuljice, kesa mladog spanaća u listovima i sveže borovnice.  Ali su ipak odlučili i da osete duh zemlje u koju dolaze, pa su zamolili organizatora da im obezbede i porciju ćevapa kako bi upoznali tradiciju ovih prostora kroz jedno od naših najpoznatijih jela.

Na Jelen Demofestu u Banjaluci, posetioce tvrđave Kastel očekuju tri revijalna koncerta, trideset sjajnih nastupa demo bendova, tri koncerta prošlogodišnjih pobednika, i tri nezaboravna afterpartija.

Jelen Demofest se održava od 27. do 29. jula na tvrđavi Kastel. Karte su u prodaji na kupikarte.ba.

makonda-tracker