Željko Vasić trijumfovao na festivalu u Vrnjačkoj Banji

1
Pop pevač Željko Vasić sa pesmom Okrenuću svet, pobednik je šestog po redu festivala zabavne muzike Banja 2011 Dunav osiguranje čije finale je održano preksinoć u prestonici srpskog turizma.

Drugo mesto osvojio je Marko Bulat sa pesmom Beogradski splavovi dok su treće mesto zauzeli Ivan Čanović i Merima Njegomir koji su izveli duetsku pesmu Visine.

Prvu nagradu novinarskog žirija osvojio je sastav NS lejdis, odnosno Slađana Ivanišević i Jelena Mrkić sa pesmom Laži a njihov scenski nastup takođe je dobio najbolje ocene.

Nikola Paunović, iako ozbiljno povređen, nastupio je uz pomoć štaka, i dobio nagradu za najbolji tekst, odnosno pesmu Tražim te.

Aleksandra Perović za pesmu Gledaj me, dobila je nagradu za hit leta, dok se Dejan Matić zakitio nagradom za najbolju interpretaciju, ali i nagradom publike.

Nagradu opštine Vrnjačka Banja dobila je mlada i veoma talentovana Ana Živković za pesmu Kampari, a specijalu nagradu festivala dobio je Ivan Gavrilović.

-Šta reći, osim da sam počastvovan i da mi je zaista drago zbog nagrade. Pesma je jako kvalitetna i mislim da će vrlo brzo opravdati titulu najbolje - rekao je Željko Vasić neposredno po proglašenju.

U revijalnom delu festivala nastupili su finalisti muzičkog šoua televizije Happy, a publici se svojim prvim mini koncertom redstavila upravo pobednica ovog takmičenja Aleksandra Aleksić.

Po završetku oficijelnog dela festivala, publika u Banji je uživala u jednočasovnom koncertu Bojana Marovića kome se na sceni pridružio i pobednik festivala.

makonda-tracker