PONOSNA MAJKA

"NAŠE SELIDBE GLEDAM KAO BLAGODET": Mirka Vasiljević sa porodicom trenutno živi u Nikoziji, a ovako izgeda njihov dan!

1

Sve postiže sama, iako ima troje dece

foto: Zorana Jevtić
foto: Zorana Jevtić

Glumica Mirka Vasiljević istakla je da joj je veoma interesantan život na Kipru, gde sa decom živi zbog obaveza partnera, fudbalera Vujadina Savića, prema klubu u kom igra. Kako je objasnila, tom životu rekla bi zbogom samo ukoliko bi njihovi naslednici to poželeli.

 

Inače, za proteklih deset godina ovaj par promenio je mnogo adresa u zavisnosti od toga za koji klub u tom trenutku igra Vujadin. Trenutno žive u Nikoziji.

 

foto: Marina Lopičić

"Na te naše selidbe gledam sa pozitivne strane, kao blagodet, a ne kao problem. Gledam ih kao priliku da steknemo nova iskustva. Preseliti se i nije toliko strašno, jer novi prostori vam daju novu energiju, mogućnost da nešto preuredite po vašem ukusu, a kad dođe na red vaša kuća, onda tačno znate šta volite, a šta ne volite, šta vam prija, a šta vam ne prija, jer ste imali priliku da probate da živite po tuđim kućama. Sve zemlje u kojima je Vujadin igrao bile su lepe i uređene zemlje gde si mogao da vidiš nešto iz te kulture. Na Kipru nam je novina to što je sve sa suprotne strane, od vožnje, preko volana u automobilu, do stepenica u tržnom centru. Prvo smo se sudarali sa prolaznicima koji hoće na jednu stranu, a mi idemo na drugu, a onda smo i to naučili. S druge strane, novi jezik, hrana... Na sat vremena od vas je planina sa snegom, ali i more. Zanimljivo je sve to", ispričala je Mirka, nakon što je decu ispratila na trening, te ugrabila malo vremena.

 

Glumica kaže da joj nije naporno ni to što povremeno dolazi u Beograd zbog svojih poslovnih obaveza.

 

"Deca idu u školu ovde na Kipru, ali ukoliko Vujadin pređe u drugi klub, i mi ćemo se odavde seliti. Uspevam ovaj život ovde da uskladim i sa svojim poslom. Imam dogovor sa školom da kada nakratko idem u Beograd mogu da ih vodim sa sobom. Trudim se i da uključim druge ljude da brinu o deci kada ja ne mogu. Uskoro dolazim u Beograd na nekoliko dana, tada će moju decu pričuvati moji baba i deda, onda se ja vraćam, biću tu neko vreme, pa kad odem opet za Beograd, doći će moja mama da ih pričuva. Snalazimo se. Navikla sam da moj posao trpi otkad sam sa Vujadinom", iskrena je glumica, koja se opredelila da joj deca i porodica budu prioritet, a posao u drugom planu - sve u cilju da joj porodica bude na okupu.

 

 

 

 

makonda-tracker