svaka čast

ONA JE NAJPLAĆENIJA GLUMICA NA SVETU: Forbsova lista objavila koliko Skarlet zarađuje na godišnjem nivou

0

Publika je oduševljena

foto: Profimedia, Profimedia
foto: Profimedia, Profimedia

Magazin Forbs proglasio je Skarlet Johanson najplaćenijom glumicom na svetu, jer je prošle godine zaradila 56 miliona dolara.

 

Ova umetnica je samo za ulogu u „Osvetnicima“ dobila oko 35 miliona dolara. Njeno bogatstvo procenjuje se na 165 miliona dolara, a sudeći po smeru u kom ide njena karijera i da je sve više angažovana u nagrađivanim filmovima, njeno bogatstvo će samo da raste. Na Forbsovoj listi Skarlet se nalazi na 47. mestu, ali je prva po zaradi glumica.

 

foto: Profimedia

Johansonova je počela da glumi sa osam godina, oprobala se i u muzici, pozorištu, u ulozi voditeljke, a prošle godine je najviše zaradila od blokbastera „Osvetnici: Kraj igre“, piše Insajder. Johansonova je najpoznatija i po ulozi u filmu „Izgubljeni u prevodu“, u kojem je igrala s Bilom Marijem, a ove godine nominovana je čak za dva Oskara, za uloge u filmovima „Zec Džodžo“ i „Priča o braku“.

 

Dosad je osvojila nekoliko nagrada za svoj rad: BAFTA nagradu 2004. za ulogu u filmu „Izgubljeni u prevodu“, MTV filmsku nagradu zajedno sa svojim kolegama za najbolju borbu u „Osvetnicima“ 2013. i Nagradu po izboru publike (People‘s Choice Award) za omiljenu žensku filmsku zvezdu 2018. godine.

 

 

 

makonda-tracker