Danina Jevtić: Susret koji se pamti

0
Zvezda filma Montevideo, Bog te video Danina Jeftić provela je nekoliko nezaboravnih dana u Moskvi gde je tokom filmskog festivala upoznala čuvenog reditelja Nikitu Mihalkova
foto: privatna arhiva
foto: privatna arhiva

Mlada glumica Danina Jeftić (24) zajedno sa ostalim kolegama iz filma Montevideo, Bog te video i rediteljem Draganom Bjelogrlićem boravila je u glavnom gradu Rusije. Povod njihovog puta bilo je prisustvovanje otvaranju 33. Filmskog festivala u Moskvi, a crvenim tepihom prošetala je rame uz rame sa slavnim svetskim zvezdama. Najveće zadovoljstvo pričinio joj je susret sa popularnim rediteljem Nikitom Mihalkovim koji je, odgledavši film u kojem igra, izuzetno pohvalio Daninin rad.

- Gospodina Nikitu Mihalkova upoznala sam na VIP After partyju festivala. Prijatno me je iznenadio svojom neposrednošću, otvorenošću i time što je veoma veseo. Susret sa jednim od najpriznatijih i najznačajnijih reditelja današnjice značio je nezaboravan doživljaj. Nikita je gledao naš film Montevideo, Bog te video, a njegove reakcije su bile izuzetno pozitivne. Poseban utisak na mene ostavio je svojim šarmantnim komentarom kako sam ja zvezda otvaranja filmskog festivala - priča Danina koja je slobodne trenutke u Moskvi koristila za obilaske grada sa svojom sestrom Kristinom koja je doputovala sa njom, ali i za obilazak mesta koja je podsećaju na dve godine koje je nakon izbeglištva iz Sarajeva tokom devedesetih provela u prestonici Rusije.



- Moskva je najgrandiozniji, najbajkovitiji i najlepši grad na svetu. Pored obilazaka veličanstvenih građevina sa sestrom Kristinom sam posetila i crkvu Svete Trojice u kojoj smo obe krštene - kaže Danina koja je na putovanju pošla bez dečka Stevana s kojim je u dvogodišnjoj vezi.

Moni Marković

makonda-tracker